Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti gözü Manisa'ya dikti

AK Parti gözü Manisa'ya dikti

Bekir Boğdağ, AKP Manisa İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 25.03.2013 - 00:01
MANİSA, (DHA)- 473'üncü Manisa Mesir Macunu Festivali için kente gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, terörle mücadele konusunda milletin çözüm adına her şeyi bileceğini, gizli kapaklı hiçbir şeyin olmayacağını, törerle mücadelenin bitmesi halinde kısa sürede Türkiye'nin 2023 hedefini yakalayacağını dile getirdi.

 

Başbakan Yardımcısı AKP Milletvekili Bekir Bozdağ, 473'üncü Uluslararası Manisa Mesir Festivali'ne katıldıktan sonra AKP İl Başkanlığı'na geçti. Manisa'nın Büyükşehir olduğuna dikkat çeken Bozdağ, "Manisa Büyükşehir oldu. 2014'de büyükşehir belediye başkanını seçecek. Bu ilk başkanın AKP kadrolarından seçilmesi bizim için önemli. Muhalefet partileri gerek CHP gerek MHP Büyükşehir Kanunu'na karşı çıktı. Ben söylüyorum, köylünün aleyhine bir harf bile bu kanunda yoktur. Bunlar hastanelerin birleştirilmesine de, doğalgazın gelmesine de karşı çıktılar. İlk olarak kendileri doğalgazı aldılar" dedi.

 

BOZDAĞ: BAŞKA ADIMLAR GEREKİRSE YAPARIZ

 

Türkiye'nin 30 yıldır terör belasıyla mücadele ettiğini belirten Bozdağ, "Çözüm süreci bizim milletimizin önüne koyduğumuz projelerdendir. Milletimizin de bugüne kadar iktidara gelmiş veya namzet olmuş tüm partilere talebi oldu. Nedir bu talep "Terörü bitirin' bu talep sadece AKP'ye dönük bir talep değil. Tüm siyasi partilere dönüktür. Zira terör tüm partilerin ortak sorunudur. Biz iktidara geldiğimizden bu yana bu sorunu çözmek için çalıştık. Türkiye'yi bütünleştirmek milli birliğimizi, dirliğimizi kardeşliğimizi bulunduğu noktadan daha ileri noktaya çıkarmak için ciddi çalışmalar yaptık. Daha yola çıktığımızda bölgesel, dinsel, etnik milliyetçiliğe "Hayır' dedik. Köydes, Beldes, toplu konut gibi projeleri Türkiye'nin tüm şehirlerinde aynı zamanda başladık. Bunlar terörü bitirmek için olumlu olmuştur. Ama törer yine devam ediyor. Terörü bitirmek için başka adımlar gerekirse yaparız. Törörün sona ermesi, silahların bırakılması, kanın durması, gözyaşının dinmesi artık insanlarımızın bulundukları yerden başka yere gelmesi lazım. Bunlardan hangi parti rahatsız olur" diye konuştu.

 

MHP'YE YÜKLENDİ

 

MHP'nin söylemlerinde birliğe aykırı cümleler kurulduğunu savunan Bozdağ, "MHP'ye bakınca söylediklerinde farklı bir yaklaşım görüyoruz. Söylenen laflar milletin birliğine, dirliğine hizmet eden laflar değil. Bu ülkenin insanlarını karşıt yapan sözler. Bunların millete MHP'ye bir faydası var m? Biz çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz. Terör sona erdiğinde herkes memnun olacak. Şehitlerimiz de memnun olacak. Çünkü şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizi istismar edenleri de görüyoruz. Şehitler bu ülkenin birliği daim olsun diye, ay yıldızlı bayrak dalgalansın, kan dursun, gözyaşı bitsin diye şehit oldular. Eğer terör biterse, kan durursa, gözyaşı dinerse, ülkemize huzur güven gelirse bundan mana halinde diri olduklarına inandığımız şehitler memnun olurlar. Derlerki 'Hepimizin uğruna şehit olduğumuz mücadeleyi bizim kardeşlerimiz başardı, terörü bitirdiler. Kanı durdurdular terörü bitirdiler' diye mana aleminde onlar sizden fazla memnun olacaklar. Törör bitince, yeni şehitler gelmeyince bundan şehitlerimiz, Türk vatandaşlarımız memnun olur. Bundan şehit cenazesini istismar edenler, terör üzerinden gelecek alemi kurmak isteyenler memnun olamayacaklar. Biz de terör meselesini bitirerek insanımızı mutlu edeceğiz. Biz milletin gözü önünde olmayan bir şey yapmayacağız. Milletten gizli bir şey oymayacak" ifadelerini kullandı.

 

Bozdağ ziyaretinin ardından Manisa'dan ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.