Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den Tugay'a uyarı: Murat Bakan'a dikkat et!

AK Parti'den Tugay'a uyarı: Murat Bakan'a dikkat et!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi bu dönemki ikinci toplantısını yaparken AK Parti’den faaliyet raporu üzerine sert eleştiriler geldi. Toplantı gündemine damga vuran gelişmelerden biri de AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız’ın Başkan Cemil Tugay’a CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan ile ilgili ‘dikktatli olun ve kendisinden uzak durun’ şeklindeki konuşması damga vurdu.

  • Ege Postası
  • 20.04.2024 - 18:43
  • Güncelleme: 20.04.2024 - 20:04

Faaliyet raporu ile ilgili eleştirilerini sıralayan Yıldız, konuşmasında İZBETON üzerinden kooperatif modeliyle yürütülen kentsel dönüşümde yaşanan ve eksik demir ve hatalı beton skandalı olarak kayıtlara geçen olayı da gündeme getirdi. Yıldız, bu kooperatiflerin birinde şu an CHP İl Başkanı olan Şenol Aslanoğlu’nun da başkan olduğunu hatırlattı.

"İZBETON’LA İLGİLİ HESAP SORUN"

Konuşmasının son bölümünde ise, Tugay’dan bir talepte bulunan Yıldız, “Geçtiğimiz dönemin birçok yanlışını somut belgelerle ortaya koyduk. Sizden acilen İZBETON rezaletinde sorumluluğu olanlardan hesap sormanızı istiyoruz. Bu sorumlular en yakınınızda da dahi olsa bu iradenizi ortaya koymanızı diliyorum. Çünkü şehrin her yerine ‘Samimi ve dürüst başkan’ pankartını siz astınız. Bunu bu şehrin bir seçmeni ve insanı olarak talep etme hakkım var. Şehri eminden talep ediyoruz. Diyoruz ki, İZBETON’da yetki aşımı yapanlar, İZBETON’da evrakta sahtecilik yapanlar, İZBETON’da kooperatifte yetkisini aşıp kooperatifte başkan olup bugün bir siyasi partinin başında olanlar bu işten kim sorumluysa, bugün İZBETON’u bu kentte çekleri vurulur hale getirdi. Şimdi Sayın Başkan’dan ilk icraatını bekliyoruz. Dürüst başkanın İZBETON’la ilgili ne yapacağını samimiyetle bekliyoruz” dedi.

“SORUMLUKLARI VAR”

Tunç Soyer’e daha önce “Beraber yürüdüğünüz, danışman kıldığınız arkadaşlarınızı değiştirin, yola çıktığınız birlikte yürüdüğünüz bu insanları gözden geçirin” dediğini aktaran Yıldız, Tugay’a şöyle seslendi: “Size de naçizane tavsiyem o gün Sayın Başkan’ın (Tunç Soyer) yanında duran milletvekili Murat (Bakan) Bey gibi birçok arkadaş bugün sizin yanınızda duruyor. Dikkat edin. Çünkü İZBETON’un başına genel müdür atamaya varana kadar bütün bu konularda sorumlulukları var, yanlışlıkları var. Bu kente hesap vermeleri gerekir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.