Dolar 32,2618
%0.06
Euro 34,8030
%0.01
Altın 2.456,730
%1
Bist-100 10.302,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de 'Körüklü' çatlağı

AK Parti'de "Körüklü" çatlağı

İzmir AK Parti’de yaklaşan ilçe kongreleri öncesi parti örgütlerini dinlemek üzere Karabağlar’da toplantı yapan Koordinatör Vekil Mehmet Yüksel, kadın kolları ve meclis üyelerinden, İlçe Başkanı Erol Körüklü ile ilgili eleştiriler aldı.

  • Ege Postası
  • 01.10.2014 - 16:11
EGEPOSTASI – İzmir'de parti teşkilatlarını dinlemek üzere İzmir turuna çıkan AK Parti Koordinatör Milletvekili Mehmet Yüksel, Karabağlar’da İlçe Başkanı Erol Körüklü ile ilgili sert eleştiriler aldı. Kadın kolları, seçimde zor şartlarda çalıştıklarını belirtirken, meclis üyelerinden Azad Fazla’nın “İlçe başkanının kim olduğu bizim için önemli. Yeniden başkan Körüklü olacaksa, ben delege olmayacağım” dediği öğrenildi. Rıza Vural’ın ise “Başkan ne düğüne ne cenazeye geliyor” diyerek Körüklü’yü şikayet ettiği belirtildi.

Koordinatör vekil Mehmet Yüksel, yaklaşan kongre takvimi nedeniyle ilçe teşkilatlarını dinlemeye başlarken, Karabağlar durağında kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri ve ilçe yönetimiyle ayrı ayrı toplantı yaptı. Yüksel, kadın kollarını dinlerken, edinilen bilgiye göre İlçe Başkanı Erol Körüklü de  toplantıya girmek istedi, ancak kadınlar “Başkan toplantıya girmesin” diyerek tepki gösterdi. Kadınlar, koordinatör vekile, çok zor şartlarda seçim çalışması yaptıklarını, koşulların iyileştirilmesi gerektiğini, ancak bunun da mevcut ilçe başkanıyla mümkün olmayacağını ifade etti, sitemlerini dile getirdi.



BEN YOKUM
Ardından Yüksel, meclis üyeleriyle bir araya geldi. Yüksel’in “Seçime tek adayla gitmek istiyoruz” sözleri üzerine Azad Fazla’nın “Benim en çok önemsediğim konu, demokratikleşme süreci. Kanın durması gerekiyor. İlçe başkanının kim olduğu bizim için önemli. Eğer, yeniden ilçe başkanı Erol Körüklü olacaksa, ben delege olmayacağım. Partiden istifa etmeyeceğim ama delege de olmayacağım. Biz bu ilçe yönetimiyle, bu ilçedeki seçimi kaybettik. Bu ilçenin artık bizim bölgemizde faydalı olması mümkün değil” dediği belirtildi.

Daha sonra diğer meclis üyesi Rıza Vural söz aldı. Vural'ın, “İlçe başkanımız ne düğüne ne cenazeye geliyor. Halk da durmadan bize soruyor. Biz de bunun hesabını vermekten bıktık. Bir de burada doğu ve güneydoğuluları partiden dışlıyorlar” dediği belirtildi. Vural konuşurken sinirlenince, yanına gelen Teşkilat Başkanı Yunus Kalkan, koluna girerek onu salondan çıkardı, dışarıda konuşup sakinleştirdi. Vural daha sonra tekrar toplantıya girdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.