Dolar 32,3797
%-0.13
Euro 34,6393
%-0.47
Altın 2.392,620
%-1.74
Bist-100 10.066,00
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de revizyon başladı: Atamaların şifresi belli!

AK Parti İzmir'de revizyon başladı: Atamaların şifresi belli!

AK Parti İzmir’de ilçe teşkilatlarına yönelik revizyon başlarken, ilçelerden il başkanlığının önünü açmak için istifalar gelmeye başladı. Öte yandan ilçe başkanlıklarına yapılacak atamaların şifresi netleşti. Kongre takvimi başladığında aday olacak ve devamından yana tavır konulacak isimler ilçe başkanlıklarına atanacak.Bu nedenle atanacak isimler üzerine geniş çaplı istişare yapılacak.

  • Ege Postası
  • 29.08.2014 - 09:50
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir’de yeni İl Başkanı Bülent Delican’ın önünü açmak için ilçe teşkilatlarında istifalar yaşanıyor.Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ilçelerde “revizyon” için düğmeye basılırken, ilçe teşkilatlarından il yönetimini rahatlatmak adına istifalar geliyor.

Narlıdere İlçe Başkanı Mehmet Acar’ın istifa etmesiyle başlayan süreç, Güzelbahçe ve Karşıyaka ilçe başkanlarının yönetimlerinde “revizyon” talep etmesiyle devam etmişti. Geçtiğimiz günlerde Bayraklı ilçe başkanı ve yönetimi de aynı talebi il başkanı Delican’a iletirken, Seferihisar ve Gaziemir’den istifalar geldi. Seferihisar İlçe Başkanı Reşat Kocaman ve yönetimi istifa ederken, Gaziemir  ilçe başkanı Hüseyin Uzun ve yönetimi de dün gerçekleşen ilçe yönetim kurulu toplantısında istifa kararı aldı. İstifaların gün içinde il başkanlığına verileceği öğrenildi.

İlçelerin tamamına yakınında ilçe teşkilatlarının il yönetimini rahatlatmak adına istifa edeceği belirtildi.

DEVAM ETMESİ İSTENEN İSİMLER ATANACAK
Öte yandan yapılacak atamaların şifresi de netleşti. Normal kongre takvimi başladığında aday olacak ve devamından yana tavır konulacak isimler ilçe başkanlıklarına atanacak.Bu nedenle atanacak isimler üzerine geniş çaplı istişare yapılacak. İl yönetiminin raporu doğrultusundan son kararı Genel Merkez verecek. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, revizyonlarla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

YORULAN DİNLENECEK
“Yerel seçimde meclis üyeliği adaylığı nedeniyle çok sayıda kişi yönetimden ayrıldı. Bu yönetimler yedeklerle takviye edildi, ancak yedekleri bile boşalan yönetimler var. Bazı ilçeler o kadar boş ki başkan aidat toplayamıyor. Toplantılarını düzenli yapmayan, siyasi çalışmalarda bulunmayan, yorulan ilçe yönetimlerini dinlendireceğiz. Seçime 10 ay var. Koşacak yönetimler lazım. Teşkilat yapılamamızı en kısa sürede tamamlayıp, büyük bir iddia ile sahaya ineceğiz" 


 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.