Dolar 32,3770
%-0.14
Euro 34,6916
%-0.32
Altın 2.407,470
%-1.13
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir Balkan Temsilcileri ile kahvaltıda buluştu

AK Parti İzmir Balkan Temsilcileri ile kahvaltıda buluştu

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Balkan Savaşlarının başlamasının 100’üncü yıl dönümü nedeniyle bir araya gelen Balkan ülkeleri Bakan, Milletvekili, akraba ve soydaş toplulukları ile kahvaltıda bir araya geldi. Sürekli ve Delican ne mesaj verdi'

  • Ege Postası
  • 13.10.2015 - 14:33
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Rıfat Sait’in yanı sıra Kosova Kamu Bakanı Mahir Yağcılar, Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Sırbısitan Eski Devlet Bakanı ve Sancak Milletvekili Süleyman Uglanin Sancak Milletvekili Enes İmamoviç, Kosova Milletvekilleri Müferra Şinik, Fikrim Damka ve Yunanistan eski milletvekili Ahmet Hacıosman’ın katıldığı kahvaltıda  


“Birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz dönemden geçiyoruz”
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican balkan temsilcilerinden 1 Kasım seçimleri için partisine destek istedi. Balkan akraba topluluklarının İzmir’e gelmesiyle kentte güzel bir hava estiğini belirten Delican, “Balkanlarda yaşayan akrabalarımız bizim için çok büyük önem taşıyor. Bizim birliğimizin beraberliğimizin çimentosu konumundalar. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Siz İzmir’e geldiğiniz ilk yıllarda büyük acılar yaşadınız. Ancak şimdi bakıldığında dişinizle tırnağınızla verdiğiniz mücadeleyle İzmir’in önde gelen isimleri, işverenleri ve İzmir’in önde gelen kanaat önderleri haline geldiniz. Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Ülke olarak istikrara ihtiyacımız var. Biz hep beraber iri ve diri olursak Balkanlardaki bu değerli isimlerin sayısı artacak. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ancak ben 1 Kasım’da Türkiye’deki istikrar için sizlerden destek istiyorum” diye konuştu. 

Güçlü Türkiye güçlü balkanlar
Kamu Bakanı Mahir Yağcılar konuşmasında Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun kendilerini davetinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Gelişimiz Başbakan’ın daveti üzerine oldu. Başbakanımızla bu buluşmaları nasıl devam ettirebiliriz diye konuştuk, istişare ettik. Türkiye’nin güçlenmesini istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki güçlü Türkiye, güçlü Balkanlar demek. Türkiye’nin güçlenmesi için hepimizin seferber olması gerekiyor” dedi.

“Balkan devletleri ile ilişkiler Erdoğan’la gelişti”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde Balkan Devletleri ile Türkiye’nin ilişkilerinin geliştiğine dikkat çeken Sancak Milletvekili Enes İmamoviç, ise Recep Tayyip Erdoğan döneminde ciddi siyasi ilişkiler kurduklarını vurgulayarak, “Balkan Devleti Türkiye’nin ekonomik modelini örnek alıyor. Balkan ülkeleri Türkiye’den destek almak için birbirleriyle yarışıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu balkan savaşlarının yıl dönümünde bizi çağırması tesadüf değil. Bu davet balkan devletlerine arkanızdayız mesajı vermek içindir” ifadelerini kullandı.

“Teröre sırtını dayayan siyasi partiler var “
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise, “ Balkanlardan gelen kardeşlerimiz orada yapılan icraatları ne güzel anlattılar. Bizim de icraatlarımızı daha fazla anlatmamız gerekiyor. 7 Haziran’da teröre sırtını dayayan siyasi partiler oldu. Oyumuzu verirken bu olayları iyi okumamız gerekiyor“ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.