Dolar 32,4964
%0.26
Euro 34,5902
%0.28
Altın 2.496,310
%0.53
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
9 maçtır kazanamayan Altay açılışı da kötü yaptı!

9 maçtır kazanamayan Altay açılışı da kötü yaptı!

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Altay ile Atakaş Hatayspor, Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nın açılışında karşı karşıya geldi. Hatayspor geriye düştüğü mücadelede ev sahibi Altay'ı 2-1 yenerek Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'ndaki ilk galibiyeti aldı.

  • Ege Postası
  • 10.12.2021 - 22:06

Spor Toto Süper Lig'de 16. haftanın açılışı tarihi bir maça tanıklık etti. Türk futbolunun ve İzmir'in önemli statlarından, Süper Lig tarihinin ilk golünün atıldığı Alsancak Stadı, yeniden yapıldıktan sonra Spor Toto Süper Lig'deki Altay-Atakaş Hatayspor müsabakasıyla yaklaşık 7,5 yıl sonra tekrar kapılarını açtı.

Stat yıkılmadan önceki son müsabakada diğer İzmir temsilcisi Göztepe'ye rakip olan Hatayspor, bu sefer Altay'ın konuğu oldu.

Türk futbolunda, hem futbolculuğunda hem teknik direktörlüğünde birçok başarıya imza atan futbola başladığı Altay'da "Büyük Mustafa" lakabı alan Mustafa Denizli, adının verildiği statta ilk maçta Altay'ın başında sahaya çıktı.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan zorlu mücadeleyi Atakaş Hatayspor geriden gelerek 2-1 mücadeleyi 2-1 kazanmayı başardı. Altay’ın galibiyet hasreti 9 maça çıkarken, Hatayspor da 2 haftalık yenilgi serisine son verdi.

17 DAKİKADA 2 ENFES GOL

Zaman zaman yoğun yağışın olduğu maçta Pinares ceza sahası dışından attığı enfes golle yeni stadın ilk golünü atan isim olarak tarihe geçti. 21. dakikada 1-0 öne geçen Altay’a Hatayspor 38’de cevap verdi. Kullanılan duran topta arka direkte Fatih kafa pasıyla topu Diouf’a aktardı. Tecrübeli futbolcu kale ağzında yaptığı rövaşata vuruşuyla skoru 1-1’e getirdi.

İlk yarıda 2 gol ve 5 sarı kart vardı ancak goller dışında düşük tempoyla takımlar soyunma odasına gitti. Ancak ikinci yarıda yüksek tempoda takımlar gol aradı.

Hatayspor, Diouf ile direkten döndükten 3 dakika sonra Louis ile skoru 2-1 yaptı. Saba sağ kanattan müthiş süratle çizgiye indi ve ceza sahasındaki Saint-Louis’i gördü. Fransız oyuncu yere düşerken yaptığı vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi.

LIS PENALTIDA DIOUF’A GEÇİT VERMEDİ

84. dakikada Hatayspor penaltı kazandı. İbrahim Öztürk’ün Saba’ya yaptığı müdahalenin ardından hakem Mete Kalkavan beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Diouf’un kaleci Lis’in sağ tarafına gönderdiği topu Altay kalecisi çelmeyi başardı.

Bu sonucun ardından Hatayaspor, Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nun tekrar açılmasından sonra ilk galibiyeti alan takım oldu ve iki maç aradan sonra kazanarak 29 puanla 2. sırada yer aldı. Süper Lig'de 9 maçtır galibiyet alamayan Altay ise 18 puanla 14. sırada yer buldu.

Ligin 17. haftasında Altay deplasmanda Giresunspor'a konuk olacak. Hatayspor ise deplasmanda Trabzonspor'la karşılaşacak..

Karşılaşmanın önemli anları

11'inci dakikada savunmanın hatasından yararlanan Diouf, kaleci Lis'i çalımladı. Diof'un pasında topla buluşan Adekugbe'nin şutunda top son anda İbrahim'den döndü.

21'inci dakikada Altay golü buldu. Pinares ceza sahası dışından sert bir vuruşla meşin yuvarlağı sol köşeye göndererek fileleri havalandırdı: 1-0.

38'inci dakikada Atakaş Hatayspor skoru eşitledi. Kullanılan köşe vuruşunda Riberio içeriye ortaladı. Fatih'in kafayla indirdiği topa gelişine voleyi vuran Diouf meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.

Maçın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi.

48'inci dakikada Riberio orta alandan kaptığı topla rakip ceza sahasına girerek sert bir vuruş yaptı ancak kaleci Lis topu tokatladı ve ardından savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

70'inci dakikada Atakaş Hatayspor gole yaklaştı. Sol çaprazda topla buluşan Saint-Louis kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak yandan oyun alanını terk etti.

71'inci dakikada Saint-Louis'in pasında Diouf kaleciyle karşı karşıya kaldı. Diouf'un vuruşunda top kaleci Lis'den sekip üst direkten döndü. Pozisyonu takip eden Saint-Louis'in şutunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

75'inci dakikada sağ kanattan Altay yarı alanına giren Lobjanidze topu içeriye çevirdi. Lis'in hatalı çıkışı sonrası bekletmeden vuruşunu yapan Saint-Louis topu ağlarla buluşturdu: 1-2.

84'üncü dakikada İbrahim Lobjanidze'yi düşürdü. Maçın hakemi Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi.

86'ncı dakikada Diouf'un kullandığı penaltıda kaleci Lis topu sağ köşeden çıkardı.

87'nci dakikada Riberio'nun kullanığı köşe vuruşunda top direkt kaleye yöneldi, yan direk gole izin vermedi.

Karşılaşma 2-1'lik konuk ekibin galibiyetiyle sonuçlandı.

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Mete Kalkavan, Mehmet Salih Mazlum, Furkan Ürün

Altay: Lis, Tolga Ünlü, İbrahim Öztürk, Murat Akça, Naderi (Dk. 74 Paixao), Kappel, Ceyhun Gülselam (Dk. 88 Ahmed Rayan), Thiam, Rodriguez (Dk. 88 Thaciano), Pinares, Bamba

Atakaş Hatayspor: Munir, Kamil Ahmet Çörekçi, Fatih Kurucuk, Burak Öksüz, Adekugbe, Ribeiro, Sackey, Falette, Saint Louis, Kamara (Dk. 68 Lobjanidze), Diouf

Goller: Dk. 21 Pinares (Altay), Dk. 38 Diouf, Dk. 75 Saint Louis (Atakaş Hatayspor)

Sarı kartlar: Dk. 18 Kamara, Dk. 40 Sackey, Dk. 43 Ömer Erdoğan (Teknik direktör), Dk. 69 Diouf (Atakaş Hatayspor), Dk. 18 Rodriguez, Dk. 43 Kappel, Dk. 45 Tolga Ünlü (Altay)

Mustafa Denizli: “Altay ve Alsancak bizim dönemimizde yaşadığımız günlere mutlaka dönecek”

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, kötü bir seyirde olduklarını ancak sene başında hedefledikleri yere varacaklarını söyledi. Denizli, devre arası transfer döneminde iki transfer gerçekleştireceklerini ifade etti. Efsanesi olduğu Altay'da, adının verildiği stadyumdaki ilk maçı kazanamadığı için üzgün olduğunu söyleyen Denizli, “Altay ve Alsancak bizim dönemimizde yaşadığımız günlere mutlaka dönecek” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, açıklamalarda bulundu.

“Altay, sene başında düşündüğümüz hedef neyse oraya mutlaka varacak”

Mustafa Denizli, “Hem camia adına hem benim adıma son derece önemli bir açılış günüydü. Sevinçle kapatmayı düşündüğümüz bugünü maalesef düşündüğümüz gibi kapatamadık. Sevinci ne kadar büyük olacaksa üzüntüsü de o kadar büyük olan bir maç yaşadık. Kötü bir seyirdeyiz, her hafta mecburiyetlerden birçok değişiklik yapmak zorunda kaldık. Şunu net olarak söyleyebilirim ki; Altay takımı sene başında düşündüğümüz hedef neyse oraya mutlaka varacak. Önümüzde oynayacağımız maçlardan sonra sezon başında planladığımız ve yapamadığımız iki transfer vardı, büyük ihtimalle onları gerçekleştireceğiz. Bazı bölgelerde alternatifimiz yok. Bunlara bu akşam bireysel hataları da ekledik. Çok fazla söyleyecek bir şeyimiz yok. Bu camiayı düşündüğümüz yere mutlaka getireceğiz, hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“Altay ve Alsancak bizim dönemimizde yaşadığımız günlere mutlaka dönecek”

Denizli, efsanesi olduğu kulüpte adının verildiği stadyuma teknik direktör olarak takımın başında çıkması hakkında ise şöyle konuştu:

“Duygular bizi yıllar öncesine götürdü. Hem gurur verici hem heyecanlandırıcı duygularla stadyuma ayak bastım. Yıllar önce bu stada adım attığım zaman çocuk denilecek bir yaştaydım. Bütün gençliğim burada geçti. Böyle bir akşamda bunu taçlandırmak hem benim hem de camiamın en büyük isteğiydi, olmadı. Altay ve Alsancak bizim dönemimizde yaşadığımız günlere mutlaka dönecek. Bu stat bizim evimiz olmaya devam edecek.”

Ömer Erdoğan: “Haklı bir galibiyet aldık”

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, deplasmanda 2-1 kazandıkları Altay maçının ardından yaptığı açıklamada, haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Erdoğan, “Bu galibiyeti bizim kötü günümüzde yanımızda olan taraftarlarımıza armağan etmek istiyorum” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, açıklamalarda bulundu.

Ömer Erdoğan, “Bizim için zorluk derecesi ve önemi yüksek bir maçtı. Muhteşem bir taraftar önünde oynadık. İlk 15-20 dakika coşkulu bir taraftar önünde Altay üzerimize geldi ama takım savunmasını sağlıklı yaptık. Fazla pozisyon vermedik, kalemize gelen ilk şut gol oldu maalesef. Oyuncularımız disiplinden kopmadan önce beraberliği sağladık, sonunda da haklı bir galibiyet aldık. Yeni stadın Altay'a hayırlı olmasını diliyorum, gerçekten çok güzel bir stadyum olmuş. Oyuncularıma teşekkür ediyorum, 2 haftalık yenilgiden sonra oyuncularım demoralize olmuştu. Ancak karakterli bir şekilde mücadele verdiler, inançlarını kaybetmediler. Bu galibiyeti bizim kötü günümüzde yanımızda olan taraftarlarımıza armağan etmek istiyorum” dedi.

ALSANCAK MUSTAFA DENİZLİ STADYUMU 7,5 YIL SONRA AÇILDI

Türk futbolunun ve İzmir'in önemli statlarından, Süper Lig tarihinin ilk golünün atıldığı Alsancak Stadı, yeniden yapıldıktan sonra Spor Toto Süper Lig'deki Altay-Atakaş Hatayspor müsabakasıyla yaklaşık 7,5 yıl sonra tekrar kapılarını açtı.

Deprem riski nedeniyle 2015'te yıkıldıktan sonra tekrar yapılan ve 26 Kasım Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan stat, en son 27 Mayıs 2014'te TFF 2. Lig play-off yarı final rövanşında Göztepe ile Hatayspor arasında oynanan maça ev sahipliği yapmıştı.

Stat yıkılmadan önceki son müsabakada diğer İzmir temsilcisi Göztepe'ye rakip olan Hatayspor, bu sefer Altay'ın konuğu oldu.

Türk futbolunda, hem futbolculuğunda hem teknik direktörlüğünde birçok başarıya imza atan futbola başladığı Altay'da "Büyük Mustafa" lakabı alan Mustafa Denizli, adının verildiği statta ilk maçta Altay'ın başında sahaya çıktı.

Milli Lig adıyla 1959'da başlayan Süper Lig'de İzmirspor ile Beykoz arasındaki maça ev sahipliği yapılan Alsancak Stadı'nda ligin ilk golü, İzmirsporlu Özcan Altuğ tarafından 21 Şubat 1959'da atılmıştı.

Yağışlı havaya rağmen 7,5 yıl sonra kapılarını açan Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda takımlarını yalnız bırakmayan Altaylı taraftarlar takımlarına destek verdi. Yağışlı hava nedeniyle Altaylı taraftalar planladıkları koreografiyi sunamadı.

İKİ TAKIMDA DA DÖRDER DEĞİŞİKLİK

Altay ve Atakaş Hatayspor, Süper Lig'de 15. haftada oynadıkları maçlara göre ilk 11'lerinde dörder değişiklikle sahada yer aldı.

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli 2-2 berabere kaldıkları Galatasaray maçında ilk 11'de şans verdiği cezalılar Cebrail Karayel ve Zeki Yıldırım'ın yanı sıra Kazımcan Karataş ve Andre Poko'nun yerine Tolga Ünlü, Khaly Thiam, Mohammed Naderi ve Ceyhun Gülselam'ı oynattı.

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan ise 3-0 mağlup oldukları Medipol Başakşehir müsabakasından farklı olarak Adama Traore, Muhammed Mert, Saba Lobjanidze, Ayoub El Kaabi'nin yerine Burak Öksüz, Dylan Saint Louis, Ruben Ribeiro ve Mohammed Kamara'ya şans verdi.

Karşılaşmadan önce vefat eden MKE Ankaragücü Kulübünun eski başkanlarından Cemal Aydın için saygı duruşunda bulunuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.