Dolar 42,4467
%0.07
Euro 49,0426
%0.26
Altın 5.630,810
%-0.1
Bist-100 10.873,00
%-0.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
5 çocuğu elektrik çarpmıştı: Belediye delil olan oyun aletlerini alıp götürdü!

5 çocuğu elektrik çarpmıştı: Belediye delil olan oyun aletlerini alıp götürdü!

Bağcılar Plevne Çocuk Parkı'nda 5 çocuğa elektrik çarpan oyun aletleri delil niteliğinde olmasına rağmen belediye ekiplerince başka bir yere nakledildi.

  • Ege Postası
  • 25.11.2025 - 09:25

Dün İstanbul Bağcılar'da Plevne Çocuk Parkı'nda, Nevin Mehmet Bilginer İlkokulu'nda okuyan 5 öğrenci, okuldan çıktıktan sonra parkta oynamaya başladı. Jeton ile çalışan oyuncak motosikletlere binen 5 çocuk, elektrik akımına kapıldı. Çocukların sağlık durumlarının ağır olmadığı, ilk müdahalenin ardından 5 çocuğun tedbir amacıyla farklı hastanelere sevk edildiği öğrenildi.

BELEDİYE PARKI KAPATTI

Olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık çocukların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken Bağcılar Belediyesi ekipleri parkı kapattı. Polis ekipleri olaya ilişkin inceleme başlattı.

DELİL OLAN OYUN ALETLERİ TAŞINDI!

Parkta oyun oynayan çocuklara elektrik çarpmasına tepkiler sürmeye devam ederken dün skandal bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. AKP'li belediye ekipleri tarafından delil niteliğindeki oyun aletlerinin kamyona yüklenerek başka bir yere götürüldüğü öğrenildi.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul Şubesi Y.K. Başkanı Burak Daşdemir ve Y.K. Yazmanı Bülent Yılmaz'ın da yer aldığı heyet, bölgede yaptıkları incelemenin ardından açıklama yaptı.

Daşdemir, parktan görüntü alınmasına polis ekiplerinin izin vermediğini, delil niteliğindeki oyun aletlerinin de yerinden kıpırdatılmaması gerekirken belediye ekipleri tarafından götürüldüğünü açıkladı:

"Parka geldiğimizde mühürlendiğini ve burada polis memurlarının olduğunu gördük. Görüntü almamıza ne yazık ki izin verilmedi. Ancak öğrendiğimize göre orada çocukların elektrik akımına kapıldığı oyun aletleri belediye ekiplerince toplanmıştı. Normalde adli delil olması gereken ve yerinden kıpırdatılmaması gereken bu oyun aletlerinin böyle alelacele toplanması son derece manidar. Bu tür olaylar elektrik tesisatlarında denetimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.