Dolar 32,3594
%-0.38
Euro 34,7035
%-0.29
Altın 2.392,230
%-1.26
Bist-100 10.159,00
%1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
4 belediyede TİS süreci tıkandı: İzmir’de grev çanları çalıyor

4 belediyede TİS süreci tıkandı: İzmir’de grev çanları çalıyor

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, SODEMSEN ile Bornova Bayraklı, Buca ve Dikili Belediyeleri arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmeleriyle ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, sürecin masada sonlanmasını istediklerini ancak taleplerinin karşılanmaması durumunda grevden çekinmeyeceklerini belirtti ve “En son Temmuz 2021’de zam alan ve yaklaşık 17 aydır zamsız çalışarak ekonomik krize karşı yaşam mücadelesi veren başta üyelerimiz ve sendikamız, önümüzde yaşanacak grev dalgalarında bu kentte yaşayan insanlara hizmet üretilmediğinde hiçbir sorumluluk kabul etmeyecektir. Başta SODEMSEN’in çözüm üretmek yerine, bu zamana kadar süren ağırdan alan tavrı nedeniyle gerçek koşulları görmezden gelen tutumları, devam ederse önümüzdeki hafta itibariyle sendikamızın alacağı grev kararlarıyla birlikte, sözleşmesi bitmeyen işyerlerimizde grev hazırlıklarının başlayacağımızı kamuoyuna bildirmek isteriz” dedi.

  • Ege Postası
  • 14.09.2022 - 11:33

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- DİSK Ege Bölge Temsilciliği, SODEMSEN ile Bornova, Bayraklı, Buca ve Dikili Belediyeleri arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmeleriyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın yanı sıra; 8 Nolu Şube BaşkanıDeniz Şahin Gümüştekin, 7 Nolu Şube Başkanı Özgür Genç, 6 Nolu Şube Başkanı Değer Yıldız ve 5 Nolu Şube Başkanı Ahmet Savaş Aras katıldı.

Açıklamada konuşan Sarı, isteklerinin tüm sürecin masada sonlanması olduğunu belirtirken grevden de çekinmeyeceklerini belirtti ve “Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Bizim yaşadığımız sıkıntılar yalnızca üyelerimizin değil İzmirlilerin de sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Önümüzdeki süreç sadece bu 4 belediyeyle ilgili değil önümüzdeki ay başlayacak olan İZELMAN ve İZENERJİ’yi de ilgilendiriyor. Sendikamız ülkenin içinden geçtiği ekonomik kriz ortamında üyeleri için her türlü mücadeleyi verecektir. Eğer grevse grev. Biz greve de sözleşmeler istediğimiz gibi biterse davul zurnayla kutlamaya da hazırız. Bizim gönlümüz sorunun masada bitmesi” dedi.

“MASADA BİTİRME NİYETİMİZİ DİLE GETİRDİĞİMİZ…”

İlçelerdeki süreçlere ilişkin bilgi veren Sarı, “Daha önce İzmir’ de örgütlü olduğumuz dört belediyemizdeki  üyelerimizi kapsayan toplu iş sözleşmeleri ile ilgili yasal süreçlerin sonuna yaklaştığımızı bildirmiştik. İzmir’de bugün itibariyle Bornova, Bayraklı, Buca ve Dikili Personel AŞ sözleşmelerinde arabuluculuk süreçleri sonlanmıştır. Sendikamızın masada bitirme niyetini her seferinde dile getirdiği bir ortamda, geçen haftaya kadar gelinen ve ağır işleyen sözleşme süreçleri için belediye taraflarına da bilgi verilmiş ve o zamandan bugüne dek bazı ilerlemeler gözlenmiştir. Özellikle Buca Belediyesi’nde örgütlü şubemiz yaptığı görüşmelerle sözleşmeyi bitirme noktasına yaklaştırmış, Bayraklı’ da görüşmeler hızlanmış ve bugünde öğleden sonra devam edecektir. Bornova’da ise Perşembe günü toplu iş sözleşmesi görüşme teklifi sendikamıza iletilmiştir” ifadelerini kullandı.

“HİZMET ÜRETİLMEDİĞİNDE HİÇBİR SORUMLULUK KABUL ETMEYECEKTİR”

Sendika üyelerinin pandemi döneminde 17 ay zamsız çalıştığını hatırlatan Sarı, sürecin grevle sonuçlanması durumunda mesuliyet kabul etmeyeceklerini belirtti ve “Bütün bu görüşmeler ve girişimler Toplu İş Sözleşmelerini masada en iyi şekilde bitirmek, bu kente hizmet veren üyelerimizin refahını artırmak ve emeğinin karşılığını almaktır. Umuyoruz ve biliyoruz ki önümüzde hafta ortalarına kadar yaşanan süreçlerin belediyeler ve üyelerimizin adına mutlu ve kabul edilebilir bir şekilde bitmesi aksi takdirde sendikamız ve üyelerimiz yasal süreçten kaynaklı grev ilam ve grev kararlarını alarak grev hazırlıklarına başlayacaktır. En son Temmuz 2021’de zam alan ve yaklaşık 17 aydır zamsız çalışarak ekonomik krize karşı yaşam mücadelesi veren başta üyelerimiz ve sendikamız, önümüzde yaşanacak grev dalgalarında bu kentte yaşayan insanlara hizmet üretilmediğinde hiçbir sorumluluk kabul etmeyecektir. Bu konuda her türlü görüşmenin ve çabanın sendika yöneticilerimiz tarafından yapıldığını kamuoyuyla paylaşırız” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İTİBARİYLE ALACAĞIMIZ GREV KARARIYLA BİRLİKTE”

Sarı, sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Başta SODEMSEN’in çözüm üretmek yerine,  bu zamana kadar süren ağırdan alan tavrı nedeniyle gerçek koşulları görmezden gelen tutumları, devam ederse  önümüzdeki hafta itibariyle sendikamızın alacağı grev kararlarıyla birlikte, sözleşmesi bitmeyen işyerlerimizde grev hazırlıklarının başlayacağımızı kamuoyuna  bildirmek isteriz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.