Dolar 45,6152
%0.06
Euro 53,0474
%0.01
Altın 6.610,150
%-0.76
Bist-100 13.634,00
%-2.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
2'nci saldırı sonrası öğretmenlerden 3 günlük 'iş bırakma' kararı: 'Güvenli okul istiyoruz!

2'nci saldırı sonrası öğretmenlerden 3 günlük 'iş bırakma' kararı: 'Güvenli okul istiyoruz!

Eğitim-İş, Siverek ve Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırıların ardından okullarda artan şiddete dikkat çekmek amacıyla 15-16-17 Nisan tarihlerinde 3 gün iş bırakma kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 15.04.2026 - 16:37
  • Güncelleme: 15.04.2026 - 16:41

Türkiye’de son günlerde eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olayları, öğretmenler ve öğrencilerin güvenliği konusunu yeniden tartışmaya açtı. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile Kahramanmaraş’ta meydana gelen saldırılar, okullardaki güvenlik önlemlerinin yetersizliği eleştirilerini de beraberinde getirdi.

Şanlıurfa'daki okul saldırısı sonrası öğretmenler ayakta: MEB’e yürüyorlar! Şanlıurfa'daki okul saldırısı sonrası öğretmenler ayakta: MEB’e yürüyorlar!

EĞİTİM-İŞ’TEN 3 GÜNLÜK İŞ BIRAKMA KARARI

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), yaşanan saldırıların ardından, eğitimde şiddetin artık kabul edilemez bir boyuta ulaştığını belirterek 15, 16 ve 17 Nisan tarihlerinde ülke genelinde 3 gün süreyle iş bırakılacağını açıkladı.

Son dakika | Kahramanmaraş'ta okulda silahlı saldırı: 4 can kaybı 20 yaralı var Kahramanmaraş'ta okulda silahlı saldırı: 4 can kaybı 20 yaralı var

“EĞİTİMDE ŞİDDET KADER DEĞİLDİR”

Eğitim-İş tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kahramanmaraş’ta yaşanan ve ilk belirlemelere göre 1 öğretmen ve 3 öğrenci yaşamını yitirdiği saldırının ardından bir kez daha gördük ki; okullarda ne öğrenciler güvende, ne de eğitim emekçileri!

Eğitim-İş olarak, eğitimde şiddetin kader olmadığını haykırmaya devam ediyoruz.

Bu nedenle; yaşanan saldırılar karşısında sessiz kalmıyor, geri adım atmıyoruz. Çocuklarımızın yaşam hakkı, eğitim emekçilerinin can güvenliği için, 15, 16, 17 Nisan tarihlerinde İŞ BIRAKIYORUZ.

Bu bir meslek onuru mücadelesidir.

Güvenli okul istiyoruz!

Eğitimde şiddete son verilmesini istiyoruz!"

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.