15 dönüm alan 1 saatte küle döndü!
Manisa'nın Kula ilçesinde maki yangını çıktı. Alevler, havadan ve karadan müdahale ile 1 saatlik çaba sonucu kontrol altına alınırken, 15 dönüm alan küle döndü.
- Ege Postası
- 29.06.2026 - 19:37
- Güncelleme: 29.06.2026 - 21:04
Kula'ya bağlı Seyitali Mahallesi Sabuncukuyu mevkisindeki makide saat 16.45 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı.
Manisa'da maki yangını pic.twitter.com/Z2y71PZSve
— Egepostası (@egepostasicom) June 29, 2026
Yükselen yoğun dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula İtfaiye Amirliği ile Orman İşletme Şefliği'ne bağlı çok sayıda arazöz ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına karadan yürütülen çalışmaların yanı sıra 1 hava aracı da destek verdi.

Alevler, 1 saatte kontrol altına alınırken, 15 dönüm alan zarar gördü.

Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. (DHA)
Yorum Yazın