Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Şairler Resim Yapıyor' etkinliği başlıyor

'Şairler Resim Yapıyor' etkinliği başlıyor

“Şairler Resim Yapıyor” etkinliği Bornova Belediyesi’nin katkılarıyla 13 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 17.00’de Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlıyor.

  • Ege Postası
  • 13.11.2023 - 13:23
  • Güncelleme: 13.11.2023 - 14:50

Şairler yine imgelerden yola çıktı ancak bu kez fırça ve tuvalle buluştu. İzmir’de yaşayan şairlerin resim denemeleri Bornova Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde görülecek

“Şairler Resim Yapıyor” etkinliği Bornova Belediyesi’nin katkılarıyla 13 Kasım 2023 Pazartesi günü Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlıyor. Açılışı saat 17.00’de gerçekleştirilecek olan “Şairler Resim Yapıyor” etkinliği, şairlerin ortak bildirisinin okunması ile başlayıp şairlerin tek tek dünya görüşlerini dile getirmesi ve  şiirlerini okumalarının ardından müzik, kokteyl ile sona erecek.

Şair Neval Savak’ın oluşturduğu projeye katılan şairler; Aydın Şimşek, Ayşen Deniz, Bilsen Başaran, M. Mahzun Doğan, Fatma Aras, Gülçin Sahilli, Hasan Kulakoğlu, Mehmet Özceylan, Neslihan Yalman, Nesrin Kültür, Özgür Zeybek, Seval Arslan, Zübeyde Fırat, Cem Seyhun Ünbay, Ümit Yaşar Işıkhan, Gamze Cantürk, Neslihan Perşembe Kulakoğlu. Şairlerin yaptıkları resimler Bornova’da yer alan Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde, bir hafta boyunca 13-19 Kasım arasında görülebilecek.

ANLAMLI BİR ADIM

Bireyin ve toplumsal olanın iyice gölgelendiği, baskılandığı, yok sayıldığı, bile isteye yaratılan bu kaos ortamında, şair ve şiir, başkaldırısını, her zamanki duyarlılığıyla, bu kez de “şairin resmi” üzerinden dile getiriyor. Küresel ısınmanın küresel kaynama noktasına hızla geçişinde, gerek savaşla gerekse kirletilme yoluyla gerçekleşmesinde insan elinin büyük payı vardır.

Hayvan katliamı, ekonomik ve ifade özgürlüğüne de dikkat çekilerek, aynı zamanda insani değerlerin toplumsalcılıktan çıkıp bireysel bencilliğe dönüştüğü şu zamanda, öze dönüş yolculuğu için; işgalin, direnişin aynı zamanda kurtuluşun simgesi olan İzmir’de anlamlı bir adım atıyor İzmirli şairler.

Doğanın iyileştirici gücünü yansıtarak ışıklı bir akım başlatan İzmirli şairler, dünyayı aynı farkındalık adımına davet ediyor. İzmirli şairler bu adımlarına tüm İzmirlileri ve dünyayı davet ediyorlar.

PROJEYİ OLUŞTURAN NEVAL SAVAK

“Şairler Resim Yapıyor” projesini oluşturan yazar ve şair Neval Savak, 28 Ocak 1973 İzmir doğumlu. Yaşamını İzmir’de sürdürmekte. “siyah avuntu”, “saklıçöl”, “tenuçumu”, “denize doğru gül”, “bir bıçak reveransı”, “ölümden dönen iklim”, “beklerken” adlı şiir kitapları, “Anneyle Kızı”, “Işığın Peşinde” , “Gecenin İçinde Koşanlar” ve “Bir Bozkır Öğleni” adlı romanları, “Karşılaşmalar” adlı öykü kitabı vardır.

Söyleşileri, denemeleri, şiirleri, yazıları birçok dergide yer aldı. Turkısh Lıterature And Art web sitesinde iki şiiri İngilizce’ye çevrilerek yayımlandı. Kürecik TV’de program, Kürecik Haber’de haber yönetmenliği ve editörlük yaptı.

Bazı şiirleri bestelendi. “Unutma!” adlı belgeselin proje ve senaryo yazarıdır. Kara Kedi ve Nif Sanat Dergisi yayın kurulunda görev aldı. 5 ve 6. Ulusal ve Uluslararası “Galateo Kenti Nesir ve Şiir Yarışması”nın bölüm birincilerinden oldu, diğer yıl da bir şiiri ile onur ödülü aldı. 10. Eskişehir Yunus Emre Şiir Yarışması’nda üçüncülüğe değer görüldü. Türkiye Yazarlar Sendikası ve Atatürkçü Düşünce Derneği, Bornova Şiir Topluluğu, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Derneği üyesidir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.