Dolar 32,7495
%-0.06
Euro 35,0447
%-0.13
Altın 2.438,910
%-0.78
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Mavi Marmara' için tazminat atağı

'Mavi Marmara' için tazminat atağı

Gazze'ye insani yardım taşıyan "Mavi Marmara" gemisine yönelik saldırıda hayatını kaybeden Cevdet Kılıçlar ile Necdet Yıldırım'ın ailesinin de aralarında bulunduğu 33 kişi, İsrail devletine maddi ve manevi tazminat davası açtı.

  • Ege Postası
  • 05.10.2012 - 13:47
  İSTANBUL- Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileler, söz konusu gemide yaralanan mağdurlar ile avukatları Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına geldi.

Burada grup adına açıklama yapan avukat Uğur Yıldırım, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde İsrailli bazı komutanlar hakkında ceza davasının açıldığını anımsattı.

İsrail'in, verilecek kararla zarar gören tüm gerçek ve tüzel kişilere tazminat ödeyerek zararlarını karşılaması gerektiğini belirten avukat Yıldırım, "Şimdilik İstanbul ve Kayseri'den toplam 40 kişi açtıkları davalarda İsrail devletinden toplam 10 milyon TL tazminat talep etmiştir. Süreç içerisinde diğer kişiler davalarını açacaklar" dedi. 

Avukat Yıldırım, ilk etapta dava açanlar arasında saldırıda hayatını kaybeden Furkan Doğan, Cevdet Kılıçlar ve Necdet Yıldırım'ın ailelerinin yanı sıra, ağır yaralılar, basın mensupları ve hemşirelerin yer aldığını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.