Dolar 32,3262
%-0.34
Euro 34,7285
%-0.04
Altın 2.435,900
%-0.11
Bist-100 10.014,00
%0.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'İzmir Baba'ya veda... Maruflu son yolculuğuna uğurlandı

'İzmir Baba'ya veda... Maruflu son yolculuğuna uğurlandı

'İzmir Baba' lakabıyla tanınan İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Gazeteci-Yazar Sancar Maruflu,  sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Maruflu'nun cenazesi Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında Işıkkent Mezarlığı'na defnedildi.

  • Ege Postası
  • 17.08.2021 - 16:27

ÖZLEM KARA/EGEPOSTASI - İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Gazeteci-Yazar Sancar Maruflu, önceki akşam tedavi gördüğü hastanede kalp ve solunum yetmezliğine bağlı problemler sebebiyle 71 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Maruflu, için ilk tören Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosunda düzenlendi. Kentin pek çok önemli isminin katıldığı törende Maruflu'nun Türk bayrağına sarılı tabut sahnede yer aldı.

Düzenlenen törene çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, siyasetçi ile ekonomi, sanat, spor camiasından isimler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Maruflu’nun hayatını anlatan bir kısa film gösterildi. Ardından katılımcılar, Maruflu’nun naaşı önünde yaptıkları duygu dolu konuşmalarla ‘İzmir Baba’yı son yolculuğuna uğurladı. 

Sancar Maruflu'nun ağabeyi Selçuk Maruflu ve oğlu Cevat Ziya Maruflu çıktı. Selçuk Maruflu kürsüde yaptığı konuşmada, "Sancar Maruflu siyasi olarak birçok görevi reddetti, siyaseti reddetti. Çünkü onun kalbinde yanan ışık İzmir sevgisiydi. Onun çeşitli yönleri burada anlatıldı. Kardeşim Sancar Maruflu Atatürk ilke ve inkılaplarına yürekten bağlıydı. İzmir, Atatürk şehri olarak anılıyorsa Sancar Maruflu'nun bunda çok katkısı var. İzmir onun her şeyi, hayatını İzmir'e vakfetti" dedi. Cevat Ziya Maruflu ise, "Babam annemi kaybettiği için çok üzüldü. Aslında ölüm sebebi de budur. Kahretti kendisini ama bize belli etmedi biz anlayamadık. Onun o kadar üzüldüğünü, kahrolduğunu bilmiyordum. Gelen herkese çok teşekkür ediyorum. " diye konuştu.

Burada düzenlenen törenin ardından Maruflu'nun naaşı Bostanlı Beşikçioğlu Camii'ne getirildi. Maruflu için ikindi namazını mütekip cenaze namazı kılındı.

Cenaze törenine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır ve Kani Beko, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ve Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, parti ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Maruflu'nun naaşı toprağa verilmek üzere götürüldü. Başkan Soyer ve vekiller Maruflu'nun tabutunu omuzladı.

Maruflu, Işıkkent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Aziz Kocaoğlu cenaze namazı öncesi Maruflu'nun naaşı önünde dua etti...

 “ATATÜRKÇÜ BİR İNSANDI”

Merhum Sancar Maruflu’nun cenaze töreninin ardından açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Biz Sancar Maruflu’yla hem aile dostuyuz hem de can dostuyuz. Sancar Maruflu, İzmir Belediyesi’nde çok güzel hizmetlerin altına imza attı. Halkla İlişkilerde çocuklarla gençlerle, ailelerle bilhassa askerden yeni gelmiş gençlerle, İzmirlilerle çok iyi bir ilişki içindeydi. İzmir’in babası oldu. Sonuç itibarıyla benim Sancar Maruflu da gördüğüm şey İzmir’in kıyılarında, köşelerinde emeği geçen eser yaratan, katkı sunan bir insandı. Maruf Sancar aydın, çağdaş, eşitlikçi, Atatürkçü, memleket seven bir arkadaşımızdı.  Siyasal ve ideolojik anlamda duruşu ne olursa eğer siz önce İzmir’e daha sonra Karşıyaka’ya katkı sunduysanız Sancar Maruflu o arkadaşımızla ilgili İzmir’de organizasyonlar yapmıştır. Buna örnek vermek de gerekirse İzmir Belediye Başkanı Osman Kibar, öldükten sonra Osman Kibar’ın mezarı başında anma organizasyonunu yapan Sancar Maruflu’ydu. Aramızdan ayrılışı gerçekten önce Karşıyakalıları daha sonra İzmirlileri ve bizi çok üzdü toprağı bol olsun. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.