Dolar 32,4133
%-0.02
Euro 34,7618
%-0.12
Altın 2.425,670
%-0.39
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Balkanlar'dan demokrasiye 'Şanlı' destek

'Balkanlar'dan demokrasiye 'Şanlı' destek

Balkan dernekleri temsilcileri, İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine sert tepki gösterdi, devletin ve demokrasinin yanında olduklarını ifade etti. Cumhuriyet Meydanı'nda ellerde bayraklarla demokrasi mesajları

  • Ege Postası
  • 28.07.2016 - 12:23

Abdulhakim KÜÇÜK/ HABER SERVİSİ - İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına; Rumeli Dernekleri Federasyonu, Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu, Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu, Türkiye Pomak Dernekleri Federasyonu, Ege Balkan Türkleri Federasyonu ile 30 dernek, Balkan kökenli siyasetçilerden Bornova eski Belediye Başkanı Cengiz Bulut, eski milletvekili Cemil Şeboy ve AK Parti Konak Meclis Üyesi Ömür Şanlı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte basın açıklamasında yer alanların ellerinde Atatürk posteri ve Türk bayrakları bulundu.

Basın bildirisini Balkan Dernekleri Platformu Genel Koordinatörü ve AK Parti Konak Meclis Üyesi Ömür Şanlı okudu.

Türkiye’nin konumunun zaten ateş çemberinde olduğunu ifade eden Şanlı; “Türkiye son yıllarda zor günlerden geçiyor. Bundan önce olduğu gibi şimdi de geçmişi zaferlerle dolu ülkemizin yeni başarılar elde etmesini, başarılarını katlayarak sürdürmesini istemeyenler var. Bizi Ortadoğu bataklığına sürüklemek, savaş çukurlarına atmak için çabalayan güçler var. Bu güçler kimi zaman doğrudan kendisini bir ülke, bir yetkili ya da bir isim olarak gösterirken kimi zaman da ülkemizin içindeki maşalarını, uzantılarını kullanıyorlar” sözlerini ifade etti.

GAZİ MECLİS BOMBALANDI

Meclisin bombalanmasına tepki gösteren Şanlı; “Hepinizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni anlı, şanlı ve yüce ordusunun içinde odaklanan, ülkenin ekmeğini yiyerek devletine-milletine kurşun sıkan bir yapı ortaya çıktı. Adını ne derseniz deyin bu yapılanma ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının liderliğinde Türk halkının tarih yazarak kazandığı zaferlerden sonra oluşturulan kurucu meclisimizi bombalamıştır. Bunun hiçbir şeyle izahı mümkün değildir“ dedi.

BİZ MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ

Darbelerin, girişimlerin ve bu tür demokrasi dışı müdahalelerin artık tarihi geçmiştir diyen Şanlı sözlerine şöyle devam etti; “Bu anlayış miadını çoktan doldurmuş, tarihin tozlu sayfalarında yerini almıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin fertleri bundan önce olduğu gibi bundan sonra da seçimle gelen seçimle gider anlayışı ile hareket etmeye devam edecektir. Bizler, Balkanlar’da yıllarca sistematik işkenceye maruz kalanlar, darbelerden ve cuntalardan en çok zarar görenler olarak kesinlikle bu yapılanları kınıyoruz. Vatansız kalmanın, yurtsuz ölmenin ne demek olduğunu kılcal damarlarına kadar hisseden ve bunu torunlarına kadar aşılayan bir neslin evlatları olarak ‘darbe kötüdür, çözüm değildir’ diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin güçsüz ve yetersiz olması için ellerinden gelenlerin içinde bulunduğumuz durumu fırsata çevirmekten çekinmeyeceklerinin de bilinmesini istiyoruz. Devlet, bayrak ve vatan kavramları bizim için kelimelerle izah edilemez. Biz, devletimizin yanında milli iradenin tercihini kullandığı düzenden yanayız”

EVLAD-I FATİHANLAR OLARAK…

Devletin bütünlüğünün önemini vurgulayan Şanlı; “Balkanlarda bulunduğumuz ülkelerde yaşadıklarımızı anlatmamızın zaten imkânı yok. Devletimizin bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan her türlü saldırının karşısında olacağız. Türkiye güçlü olduğunda biliyoruz ki bizler ve atalarımız, geldiğimiz topraklardaki soydaşlarımız bulundukları yerde başı dik, alnı açık yürüyor. Onlar bulundukları yerde yaşamlarını rahat sürdürebiliyor. Ne olursa olsun devletimizin gücünün zayıfladığı inancını hâkim kılacak her türlü yapı ve müdahalenin karşısında olacağız. Balkanlılar yani Evlad-ı Fatihan’lar olarak bizim için önemli olan devletimizin bölünmez bütünlüğü ve vatanımızın ilelebet yaşamasıdır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.