Dolar 32,5572
%0.05
Euro 34,9937
%0.47
Altın 2.422,850
%-0.01
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüz yüze eğitim başlıyor: Kantin fiyatları cep yakacak gibi!

Yüz yüze eğitim başlıyor: Kantin fiyatları cep yakacak gibi!

İzmir Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Rasim Topçu, Kantinciler Odası Yönetim Kurulu ile fiyat listesi çıkardıklarını, İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onay gördüğü takdirde kantin ve yemekhanelerdeki fiyatlar yüzde 25 ila yüzde 40 arasında zam oranı uygulanacağını belirtti.

  • Ege Postası
  • 20.08.2021 - 15:04

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Koronavirüs önlemleri kapsamında 2020 yılının Mart ayında okullar ve ünivertsitelerde yüz yüze eğitime ara verilmiş ve online eğitime geçilmişti. Bir buçuk yılın ardından 6 Eylül’de okullar eğitim öğretime başlayacak.

Yüz yüze eğitim başlarken, velilerin akıllarında pandemi kurallarına uygun şekilde çocuklarının nasıl besleneceği ve bunun ekonomilerine nasıl yansıyacağı sorusu oldu.

Velilerin bu sorularına yanıt ise İzmir Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Rasim Topçu’dan geldi. Topçu, yemekhane ve kantinlerde çalışacak olan personelin aşılanacağını ve yoğunluk oluşturmamak amacıyla da yemek sürelerini uzatacaklarını aktardı.

“KENDİ KARIMIZDAN FERAGAT ETTİK”

Topçu, piyasa şartlarına ve öğrencilerin alım koşullarına bakarak Kantinciler Odası Yönetim Kurulu ile fiyat tarifelerini belirlediklerini ifade etti.

“Gıda piyasasını göz önüne alarak 2 yıl önceki fiyat tarifesine göre bu yılki fiyatları belirlediklerini vurgulayan Topçu, “Bizim bu yıl için belirlediğimiz fiyat tarifemiz, İzmir Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (İESOB) gidecek ve oradaki gıda komisyonu tarafından incelenecek daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Valilik onayından geçecek. Onlardan da bir itiraz gelmediği taktirde fiyat tarifesi resmileşmiş olacak. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında kullanmış olduğumuz tarifemizin üzerine ilave ederek hamur ve diğer ürünlerde yüzde 25, et ve piliç ürünlerine de yüzde 40 zam yapılacak.Yıllık enflasyonda baktığımızda, biz kendi kârımızdan feragat ederek fiyatları olabildiğince minimum tutmaya çalıştık” dedi.

İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir onayından geçerse kantinlerdeki bazı ürünlerin fiyatları şu şekilde olacak;

Okul kantinlerde 2019 yılında hamburger fiyatı 8 lira 50 kuruşken, bu yıl 11 lira olacak.

Yine 2019 yılında ayran fiyatları 1 lira 50 kuruşken, bu yıl 2 TL olacak.

Gevrek ve poğaça fiyatları piyasa fiyatlatıyla aynı olacak yani 2 lira olacak.

2 çeşit yemek fiyatları 2019 yılında 20 lirayken bu yıl 25 lira olacak.

4 çeşit yemek fiyatı 22, 50 lirayken, bu yıl 27,50 lira olacak

Türk kahvesi 2019 yılında 4 lirayken, bu yıl 5 lira olacak.

Diğer kahveler 2019 yılında 4 lirayken bu yıl 6 lira olacak.

Çay 2019 yılında 1. 50 lirayken, bu yıl 2 lira olacak.

500 ml su fiyatının ise bu yıl 1 lira 75 kuruş olacak.

OKULLARDA YEMEK SÜRELERİ UZATILIYOR

Aşısız olan personelin bu yıl kantinlere ve yemekhanelere alınmayacağını açıklayan Topçu, “Aşıları tamamlanmış personelimiz gelecek. Aşı olmamış personelle çalışmayacağız. Yemekhaneye girişlerde hijyen paspası olacak. Masalara dezenfektan koyulacak. 6 kişilik masalarda çapraz bir şekilde 4 kişi oturtulacak. Yoğunluk oluşturmamak amacıyla da yemek sürelerini uzatacağız. Öğle tatilinden bir önceki teneffüste yemek çıkaracağız” dedi.

--

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.