Dolar 32,3736
%0.17
Euro 34,9717
%-0.27
Altın 2.326,080
%0.24
Bist-100 9,07
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yola döşenen mayın patladı: 1 asker şehit

Yola döşenen mayın patladı: 1 asker şehit

Siirt’in Pervari ilçesinde tespit edilen mayının imhası sırasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Ercan Özcan kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

  • Ege Postası
  • 31.05.2022 - 21:03

Pervari ilçesi Sarıyaprak köyü yakınında güvenlik güçlerince yapılan arazi arama tarama faaliyetinde, PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayın tespit edildi.

Siirt 2. J.Tb. Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Ercan Özcan, mayın araması yaptığı esnada meydana gelen el yapımı patlayıcı maddenin infilak etmesi sonucu ağır yaralandı.

Siirt Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılan Özcan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

5 ve 3 yaşında kız ve oğlan babası olan Şehit Ercan Özcan’ın baba ocağına da acı haber verildi. Şehidin Altıeylül ilçesi Ortamandıra Mahallesi’ndeki evine Türk bayrağı asıldı.

BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından, “Siirt Pervari kırsalında, teröristler tarafından yerleştirilen EYP'nin patlaması sonucu şehit düşen kahraman Jandarmamız Ercan Özcan’a Allah’tan rahmet; ailesi, Rabbim, Şehidimizin makamını âlî eylesin inşallah” açıklamasında bulundu.

YENİ ALDIĞI ARABA İÇİN GELECEKTİ

Amcası Emrah Özcan, yeni bir araba aldıkları yeğeni Ercan Özcan’ın çocuklarına sürpriz yapmak için Balıkesir’e gelmeye hazırlandığını söyledi.

Emrah Özcan, “Saat 10 gibi konuştuğumuzda bir şey yoktu. Öğleden sonra olmuş bu olay. Acı haberi aldık. Arabayı dün almıştık. Dün arabayı gördü, kendisi onayladı. Biz de arabayı aldık. Bugün görevden dönüp, yarın ikindi sonrası Balıkesir’e yola çıkacaktı, arabayı almaya gelip çocuklarına sürpriz yapacaktı” dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ise “Şehidimizin haberini aldık. Ailesinin acısı taze. Allah sabırlık versin. Milletimizin başı sağ olsun. Gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Yarın emaneti yerine teslim edeceğiz. İnşallah son şehidimiz olsun. Mevlam milletin başındaki bu musibeti bir nihayete erdirsin diyorum” dedi.

Jandarma Uzman Çavuş Ercan Özcan’ın cenazesi, yarın Ortamandıra Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.