Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni detaylar! Terörist Kobani'den talimat almış

Yeni detaylar! Terörist Kobani'den talimat almış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı düzenleyen teröristin, Suriye uyruklu ve 1999 doğumlu Ahlam Albashır olduğunu açıkladı. Emniyet’in açıklamasında; gözaltına alınan saldırganın, PKK/PYD/YPG terör örgütünün Kobani’deki merkezinden eylem talimatı alarak İstanbul’a geldiğini ve bombalı saldırıyı düzenledikten sonra olay yerinden kaçtığını itiraf ettiği bildirildi.

  • Ege Postası
  • 14.11.2022 - 12:23

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıya ilişkin bugün yapılan yazılı açıklamada, dün gece yakalanan saldırganın, Suriye uyruklu Ahlam Albashır olduğu belirtildi. 

BİN 200 GÜVENLİK KAMERASI İNCELENDİ 

Emniyet’in açıklamasına göre; İstiklal Caddesi'nde bombalı terör saldırısı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda, bombayı koyan şüpheli kadının olay yerine geliş-gidiş güzergahlarını gören bin 200 güvenlik kamerası incelendi. Şüphelinin, olay yerinden taksi ile ayrılarak Esenler ilçesine gittiği tespit edildi. Yapılan fiziki ve teknik çalışmanın ardından, şüphelinin irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlendi. 

46 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI 

Yapılan operasyonda, 46 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgusunda, bombayı koyan kişinin Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği belirlendi. Söz konusu adrese saat 02:50’de düzenlenen operasyonda, bombalı saldırıyı düzenleyen Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli şüpheli gözaltına alındı.

AFRİN ÜZERİNDEN KAÇAK YOLLARLA ÜLKEYE GİRİŞ YAPMIŞ 

Şüphelinin, sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve eylem yapmak için Afrin üzerinden Türkiye’ye kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği belirtildi. Saldırganın, PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden aldığı eylem talimatı üzerine İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyı düzenlediğini ve daha sonra olay yerinden kaçtığını itiraf ettiği bildirildi.

EGM: TNT OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ayrıca, "İstanbul İstiklal Caddesi'nde, 13.11.2022 tarihinde meydana gelen terör eylemi ile ilgili olarak olay yerinden, teröristin olay yerine gelirken kullandığı araçtan ve şehit olan vatandaşlarımızın üzerinden elde edilen bulguların Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarımızda gerçekleştirilen kimyasal incelemesinde; saldırıda kullanılan patlayıcının, yüksek güçlü patlayıcılardan olan TNT olduğu tespit edilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.