Dolar 32,3623
%0.14
Euro 35,0754
%0.03
Altın 2.324,300
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yargıtay üyesi Feyzi Eroğlu, YSK üyeliğine seçildi

Yargıtay üyesi Feyzi Eroğlu, YSK üyeliğine seçildi

Yargıtay 8. Hukuk Dairesi Üyesi Feyzi Eroğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeliğine seçildi. Yargıtay kontenjanından gelecek diğer iki üyenin belirlenmesi için seçimlere devam ediliyor.

  • Ege Postası
  • 23.01.2023 - 11:37

YSK’nın görev süresi dolacak 5 üyesinin yerine Yargıtay kontenjanından gelecek 3 üyenin belirlenmesi için, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda seçimlerin 11'inci turu bugün yapıldı. Seçilebilmek için salt çoğunluk gerektiği için 190 oy alan 8. Hukuk Dairesi üyesi Feyzi Eroğlu, YSK üyeliğine seçildi. Diğer iki adayın belirlenmesi için seçimler devam edecek.

DANIŞTAY’DAN ALİ ÇOPUR VE İSMAİL KALENDER SEÇİLMİŞTİ

YSK’da görev süresi dolan üyelerin yerlerine Danıştay’dan gelmesi gereken iki üye için de geçen hafta Danıştay Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Ali Çopur ile İsmail Kalender YSK üyeliğine seçilmişti.

YEMİN TÖRENİNİN ARDINDAN YSK BAŞKANLIĞI SEÇİMİ OLACAK

YSK'nın Yargıtay kontenjanından seçilecek diğer 2 üyesinin de belirlenmesinin ardından Yargıtay ve Danıştay’dan gelecek yeni üyeler, yemin ederek görevlerine başlayacak. Yemin töreninin ardından YSK Başkanlığı için seçim yapılacak. Seçimde en çok oy alan üye, YSK'nin yeni başkanı olacak. Yeni üyelerden birisinin de YSK Başkanı seçilmesinde hukuki engel bulunmuyor. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.