Dolar 32,5831
%0.33
Euro 34,8031
%0.2
Altın 2.512,900
%1.14
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valilikten 'etnik kavga' iddialarına açıklama!

Valilikten 'etnik kavga' iddialarına açıklama!

Konya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte 2012 yılından bu yana hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşların hayvanlarının, bir başka mahallede ikamet eden vatandaşlara ait tarlalara girmesi nedeniyle çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğü belirtilerek, "Söz konusu olay adli bir olay olup, belirli çevrelerce etnik bir kavga şeklinde yansıtılmaya çalışmakta, bu yönde algı oluşturulmaktadır" denildi.

  • Ege Postası
  • 22.07.2021 - 09:11

Konya Valiliği, kentte meydana gelen olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Valiliğin açıklamasında şöyle denildi:

* 21.07.2021 tarihinde İlimiz Meram ilçesi Çarıklar Mahallesinde; 2012 yılından bu yana küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlarımızın hayvanlarının, bir başka mahallede ikamet eden vatandaşlarımıza ait tarlalara girmesi nedeniyle, iki mahalle sakinleri arasında tartışma çıkmış, tartışma büyüyerek silahlı, taşlı-sopalı kavgaya dönüşmüştür.

* Bölgeye gelen Jandarma tarafından olayın yatıştırıldığı esnada, hayvan sahiplerinden Hakim Dal kavga esnasında ateşli silahla yaralanmış ve kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesinde vefat etmiştir. Vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.

* Olay hayvanların mera ve tarlalara zarar vermesi üzerine çıkan husumetten kaynaklanmaktadır. Olayla ilgili çok yönlü adli soruşturma devam etmektedir.

* Söz konusu olay adli bir olay olup, belirli çevrelerce etnik bir kavga şeklinde yansıtılmaya çalışmakta, bu yönde algı oluşturulmaktadır. Bu tür provokatif paylaşımlara ve haberlere itibar edilmemelidir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.