Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Köşger ve il protokolünden şehitlik ziyareti

Vali Köşger ve il protokolünden şehitlik ziyareti

Vali Yavuz Selim Köşger ve il protokolü, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Kadifekale Hava Şehitliği’ni ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 15.07.2021 - 12:53

İzmir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Kadifekale Şehitliği'nde tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından başlayan program, şehitlerin aziz ruhları için Kur'an-ı Kerim ve dualar okunmasıyla sürdü.

Törene, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve şehit aileleri katıldı.

Vali Köşger, şeref defterini imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, aziz şehitleri bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yad ettiklerini belirtti.

Şehitlerin ülkeye, devlete ve millete karşı her türlü tehdide karşı verilecek mücadelede en büyük ilham kaynağı olduklarına işaret eden Köşger, şehitlere hitaben, "İstiklalimiz, istikbalimiz ve ulvi değerlerimiz uğruna yaptıklarınız için aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Bize emanet bıraktığınız tüm kutsal değerleri emanetiniz olarak telakki ediyoruz." dedi.

Törende Vali Köşger'ın yanı sıra Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, şehit mezarlarına karanfil bıraktı, şehit yakınlarıyla sohbet etti.

Bu sırada şehit er Erhan Çakıcı'nın babası Halit Çakıcı, ülke için hep birlikte can vermeye hazır olduklarını söyledi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Egemen Yıldız'ın annesi Fikriye Yıldız da Türk bayrağı serdiği oğlunun kabri başında protokol mensuplarıyla görüştü.

“Aziz Hatıranız Önünde Saygıyla Eğiliyoruz”

Şehitlik Şeref Defteri’ni imzalayarak tüm şehitlere minnetlerini ifade eden Vali Köşger, deftere şu satırları yazdı:

“Aziz Şehitlerimiz,

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü idrak ettiğimiz bu anlamlı gün münasebetiyle, siz aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd etmek üzere manevi huzurlarınızdayız.

Şanlı tarihimizin her döneminde olduğu gibi, Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, 15 Temmuz’da ve sonrasında da Türk milletinin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını, olamayacağını tüm dünyaya gösterdiniz.

Eşsiz kahramanlık destanlarıyla şehadet mertebesine ulaşarak mukaddesatımıza kasteden her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede sarsılmaz inancımıza ve tükenmez gücümüze ilham kaynağı oldunuz.

Şahadetlerinizle; istiklâli, istikbâli ve mukaddesatı söz konusu olduğunda hangi şartlar altında olursa olsun, Türk milletinin neleri başarabileceğini bariz bir biçimde gösterdiniz.

Kahramanlıklarınızla; gücümüzün sadece silah ve teçhizatın toplamından ibaret olmadığını bir kez daha ispatladınız.

Kahramanlıklarınızın yanında, düşmanlarımızın bile takdirine şayan olmuş insanî değerlere olan bağlılığınız ve hassasiyetiniz gibi güzel hasletleriniz, bize ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

İstiklâlimiz, istikbâlimiz ve ulvî değerlerimiz uğruna yaptıklarınız için aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bize emanet bıraktığınız tüm kutsal değerleri emanetimiz olarak telakki ediyoruz. Aziz kanlarınızla müdafaa ettiklerinizi, sizden aldığımız güç, azim ve şuurla ilelebet korumaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, tüm ecdadımızı, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi, bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum.

Ruhlarınız şad, mekânlarınız cennet olsun.”

İzmir'in ilçelerinde 15 Temmuz anma etkinlikleri düzenlendi

İzmir'in Bergama, Seferihisar, Beydağ ve Urla ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ilçe şehitliklerinde tören düzenlendi.

Seferihisar

Seferihisar ilçe şehitliğinde Kaymakam Naci Aktaş, Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, askeri erkan, daire müdür ve amirleri ile siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen törende Kuran-ı Kerim okundu, şehitler için dua okundu.

Seferihisar Asil Nadir Lisesi Müdürü Hakan Güvenç, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi tarih yazdığını, "Türkiye geçilmez" diyerek geleceğine, milli iradesine ve demokrasisine sahip çıktığını dile getirdi.

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı da şehitler için Cumhuriyet Meydanında lokma döktürdü.

Başkanlık yayınladığı mesajında, "Ne o karanlık gece milletimize karşı yapılan ihaneti unutacağız, ne de milletimizin tarih yazan kahramanlığını. Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun." ifadelerine yer verdi.

Bergama

Bergama Şehitliğinde düzenlenen törene Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, Garnizon Komutanı Tank Kurmay Albay Kürşat Güler ile protokol üyeleri katıldı.

Şehitlerin kabirleri ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

Törenin ardından Bergama Kültür Merkezinde 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'nin açılışı yapıldı.

Urla

Urla Yıldıztepe Şehitliği'nde gerçekleşen anma töreninde de Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi, şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.

Öğle namazı öncesi Urla Hoca Ali Çarşı Camii'nde şehitler için mevlit okundu. Öğle namazı sonrası da lokma hayrı yapıldı.

Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Murtaza Dayanç, "Allah Türk milletini böylesi acı imtihanlardan korusun. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar temenni ediyorum. Türkiye geçilmez." dedi.

Beydağ'daki törenler

Beydağ ilçesinde de düzenlenen törende ilçe protokolü şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "15 Temmuz'un yıldönümünde şehitliklerimizi ziyaret ettik. Şehitlerimizin aziz ruhlarını dualarla yad ettik. Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.