Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Köşger'den 24 Temmuz mesajı

Vali Köşger'den 24 Temmuz mesajı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • Ege Postası
  • 24.07.2022 - 15:23

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Köşger, mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Türk basınında sansürün kaldırılışının 114. yıl dönümünde, basın mensuplarımızın ve basın kuruluşlarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutluyor, bu özel günün, zor bir mesleğin tüm mensupları için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Çağdaş ve demokratik toplum yaşamının en önemli özelliklerinden biri de bağımsız ve tarafsız basın organlarının varlığıdır. Toplumun haber alma hakkını kullanmasını sağlayan, kamuoyunun dilek ve şikâyetlerini yansız ve araştırmacı yönleriyle ilgili makam ve mevkilere aktarma görevi de üstlenen basın, tüm bu vasıflarıyla demokrasinin ve insan haklarının da önemli güvencelerinden biridir.

Millî ve manevî değerler ile kişisel hak ve özgürlüklere saygılı yayıncılık anlayışı yanında, içinde bulunduğu toplumu daha ileriye taşıma gayretiyle faaliyet yürüten basın, önemli bir kamu hizmetini yerine getirmekte, bir taraftan da etkin bir denetim mekanizması olması hasebiyle, yasama, yürütme ve yargı erklerinin ardından 4. güç olarak nitelendirilmektedir. 

Bu düşüncelerle; etik kurallarına ve meslek ilkelerine bağlı yayıncılık yaparak, kamuoyunu tarafsız, hızlı ve doğru biçimde bilgilendirmeyi gaye edinen, zor ve meşakkatli habercilik mesleğine gönül veren tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı tekrar kutluyor, basın emekçilerine sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı temenni ediyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.