Dolar 32,5036
%0.05
Euro 34,9099
%-0.18
Altın 2.441,300
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Köşger'den 19 Eylül mesajı

Vali Köşger'den 19 Eylül mesajı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

  • Ege Postası
  • 18.09.2022 - 16:30

Vali Köşger mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Aziz Türk Milleti, vatan uğruna canlarını feda etmekten kaçınmayan ve tarihimizi altın harflerle yazan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri gazilerimizin, ‘Gaziler Günü’nü bir kez daha kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyor.

Gaziler Günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanı verilmesiyle anlam bulan, bayrağımız, vatanımız ve istiklalimiz için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen kahraman gazilerimize, milletimizin verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının ifade edildiği müstesna bir gündür. 

Cennet vatanımızın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak için can pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehadeti göze alan gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın sarsılmaz abideleridir.

Ecdadımızın değeri ölçülmez mirası olan vatanımıza sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı dik ve kararlı duruşun, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çalışmanın, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize en büyük borcumuz olduğunun bilincindeyiz. Bu anlamda bize düşen, mukaddesatın korunması gayesiyle, dün olduğu gibi bugün de “Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” anlayışıyla hareket etmek, istiklalimizi ve istikbalimizi daima müdafaa etmektir.

Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız için canlarını feda etmeyi göze alan tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan ve bu şerefli unvanla onurlandırılmış her bir gazimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.