Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Köşger: 15 Temmuz zaferi bize altın tepsi ile sunulmadı

Vali Köşger: 15 Temmuz zaferi bize altın tepsi ile sunulmadı

İzmir’de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğinde çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile Konak Meydanı’nı doldurarak demokrasiye sahip çıkacaklarının sözünü verdi. Öte yandan 15 Temmuz darbe kalkışması anma etkinliği, saat 00.13'te sela okunması ile son buldu.

  • Ege Postası
  • 15.07.2021 - 22:57

15 Temmuz 2016'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen darbe girişiminin 5. yıldönümünde İzmir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği düzenleniyor. Çok sayıda İzmirli Konak Meydanı'nda hazırlanan alana ellerinde Türk bayrakları ile gelirken, programa İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ve iş dünyasının temsilcileri, rektörler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka hitabı canlı olarak izletildi.

“Unutulmayacak, unutulmaması gereken, unutturmayacağımız bir gün”

Programda konuşma yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü idrak etmek ve 5 yıl önce bugün hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi yad etmek, milletimizin demokrasi mücadelesini gururla hatırlamak amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugün tarihimizde unutulmayacak, unutulmaması gereken, unutturmayacağımız bir gün. Milletimizin tarihe altın harflerle yazdırdığı günün, dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir ihanetin yaşandığı günün yıldönümü.

Milletin cesareti, kararlılığı, vatanı savunmasının, ihanete karşı topyekun direnmesinin yıldönümü. Bu şanlı mücadelede, kalpleri iman ve ülke sevgisi işle dolu olarak vatan, millet, bayrak ve mukaddes değerlerimiz uğruna gözlerini kırpmadan canlarını veren şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Kahraman gazilerimize sağlık ve mutluluk içinde bir hayat diliyorum” dedi.

“15 Temmuz zaferi bize altın tepsi ile sunulmadı”

Vali Köşger, şöyle devam etti: “Gerek tarihimizde, gerek yakın geçmişimizde yaşanan hadiseleri iyi tahlil etmemiz, geleceğin şekillenmesinde bize önemli katkılar sağlayacaktır. 15 Temmuz ihanetini irdelerken konuyu milletimizin son 150 yıl içinde yaşadıklarından bağımsız ele almamamız gerekir. Bu hainleri kullanan şer odaklarını anlayabilmek için bu olaylara milli şuur ile bakmamız yeterli olacaktır. Bu şer odakları necip milletimizin istiklal ve istikbaline yönelik hassasiyetini hesaba katmamışladır. Bu hain girişim, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde destansı bir direnişle bozguna uğratılarak ülkemizin ilelebet payidar kalacağını dost-düşman herkese göstermiştir. 15 Temmuz zaferi bize altın tepsi ile sunulmadı. Bunun arkasında şehitlerimizin kanı, gazilerimizin yiğitliği vardır.”

Vali Köşger'in konuşmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti okunurken, daha sonra mehter takımı sahneye çıktı. Ardından İzmir İl Gençlik Spor Müdürlüğünce düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu Sancak Teslimi töreni düzenlendi.

Etkinliğin düzenlendiği meydanda sivil toplum kuruluşları vatandaşlara ikramlarda bulundu. Gün batımında meydanda toplanan binlerce kişi elinde Türk bayrağıyla söylenen marşlara eşlik etti.

Darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı önünde darbeci askerler tarafından açılan ateşle gazi olan 53 yaşındaki emekli astsubay Yılmaz Lale de konuşma yaptı.

Program saat 00.13 itibarıyla kentteki tüm camilerde sela okunmasının ardından son buldu.

(İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.