Dolar 32,6026
%0.39
Euro 34,7809
%0.14
Altın 2.492,060
%0.3
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uzun eşek heykeline rektörden açıklama

Uzun eşek heykeline rektörden açıklama

Karabük Açık Hava Müzesi'ndeki sokak oyunlarının canlandırıldığı heykeller tartışma konusu oldu. Karabük Üniversitesi Rektörü Polat heykellerle ilgili "Harcanması gereken bir meblağdı. Bazı şeylerin fiyatları sorgulanmaz" açıklaması yaptı.

  • Ege Postası
  • 07.11.2021 - 11:04

Karabük Üniversitesi'nin 5 yıl önce yapılan Açık Hava Müzesi alanında uzun eşek, birdirbir, körebe, seksek, misket, ip atlama gibi eskiden sokaklarda oynanan oyunlar, heykellerle canlandırıldı.

Karabük Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Refik Polat son günlerde tartışılan oyun heykelleri ile ilgili "O zamanki harcanan para ile şu anki durumu kıyaslamak doğru değil. Fakat üniversitemizi, eğitim ve öğretimi sıkıntıya sokacak bir meblağ değildi. Harcanması gereken meblağdı. Bazı şeylerin fiyatı sorgulanmaz" dedi.

Kültür parkındaki heykellerle amaçlarının çocuklara görsel olarak yaşatmak olduğunu belirten Prof. Dr. Polat, "Çocukluğumuzdan beri oynanan oyunlar. Yeni nesil bu oyunları bilmiyor. Burayı kültür parkına dönüştürdük. İnsanlar çocuklarına göstersin, ne olduklarını anlatsın istiyoruz. Türk örf, adet ve kültürümüzdeki bu oyunlar, çocukların tekrar belleklerinde yer alabilir" diye konuştu.

'AFRİKALI ÖĞRENCİLERİMİZ BİLE GELİP BAKIYOR'

Yabancı öğrencilere Türk kültürünü tanıttıklarını ifade eden Prof. Dr. Polat “Afrikalı öğrencilerimiz bile bunlara gelip bakıyor. Üniversitemizde kendi kültürümüzü başka ülkelerin insanlarına tanıtmış oluyoruz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.