Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ünlü oyuncu Toygun Ateş hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Toygun Ateş hayatını kaybetti

Corona virüs nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören tiyatro ve sinema sanatçısı Toygun Ateş vefat etti. Çekimler için gittiği Malatya'da mutasyonlu virüse yakalandığı öğrenilen usta sanatçı, durumunun ağırlaşması üzerine entübe edilmişti.

  • Ege Postası
  • 19.02.2021 - 16:13

Corona virüs tedavisi gören 66 yaşındaki tiyatro ve sinema sanatçısı Toygun Ateş, yaşamını yitirdi.

Film çekimleri için Malatya'ya giden Toygun Ateş'in rahatsızlanması üzerine corona virüs testi yapılmıştı.

6 Şubat'ta test sonucu pozitif çıkan Ateş, durumunda iyileşme olmayınca tedavi gördüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde entübe edilmişti.

Gizemli Köy filmi çekimleri için Malatya'ya giden Toygun Ateş, rahatsızlanınca Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde corona virüs testi yapıldı. 6 Şubat'ta test sonucu pozitif çıkan Ateş, durumunda iyileşme olmayınca tedavi gördüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde entübe edildi. Ünlü oyuncunun tedavisi sürerken, bugün öğle saatlerinde fenalaştı. Organ yetmezliği olduğu da oraya çıkan Toygun Ateş, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Bu durumu duyan film ekibi, üzüntüye boğuldu.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

İnönü Üniversitei Turgut Özal Tıp Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle yoğun bakımda cihaza bağlı entübe olarak hastanemizde tedavi görmekte olan tiyatro sanatçısı Toygun Ateş vefat etti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Toygun Ateş 9 gündür hastanemizde tedavi görmekteydi" denildi.

MUTASYONLU VİRÜSE YAKALANMIŞTI

Ünlü oyuncunun eşi Victoria Kırgız, Ateş'in durumuyla ilgili şunları söylemişti:

"Mutasyonlu corona virüs çıkmış. Böbrekler iflas etmiş. Hem solunum hem de diyalize bağlamışlar. Hastaneyi aradım, doktoru bilgi vermedi 'Gelirseniz yüz yüze görüşürüz' dedi. Bu hava koşullarında nasıl gideceğim? İki çocuğum var yanımda, ne yapacağımı bilmiyorum.

TOYGUN ATEŞ KİMDİR?

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen, senaryo yazarı ve seslendirme sanatçısı Toygun Ateş, 2 Haziran 1954 yılında İstanbul'da doğdu.

Ateş, İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

Çok sayıda tiyatro oyununda oynayan Ateş, sinema oyunculuğuna 1976 yılında başladı. O yıldan itibaren 100’den fazla sinema ve dizi filminde oynadı. Seslendirme sanatçısı olarak hem seslendirme yönetmenliği hem çeşitli yapımlar için seslendirmeler yaptı. Sinema yönetmeni ve senaryo yazarı da olan Toygun Ateş, yeni projelerde oyuncu, yönetmen, senarist olarak yer alıyordu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.