Dolar 32,3674
%0.15
Euro 34,9653
%-0.28
Altın 2.325,490
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’ndan ‘Kınık’ yorumu: Başkan Yücel'in uykusu geldi

Umutoğulları’ndan ‘Kınık’ yorumu: Başkan Yücel'in uykusu geldi

TV35 Yönetim Kurulu Başkanı ve gazeteci Mithat Umutoğulları, CHP Kınık’ta İlçe başkanı İsmail Yılmaz’ın istifa etmesi ve ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in örgütü iyi yönetemediğini söyleyen Umutoğulları, “Deniz Yücel’in artık uykusu geldi. Örgütte Deniz Yücel ile ilgili ciddi bir rahatsızlığı var. Eğer Deniz Yücel bu tempoyla giderse CHP’yi İzmir’de paramparça edecek” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 16.12.2020 - 14:02

EGEPOSTASI- TV35 Yönetim Kurulu Başkanı ve gazeteci Mithat Umutoğulları, Haber Aktif programında Alper Baran Esin’in İzmir siyasetine dair sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz günlerde Kınık Belediye Başkanı İsmail Yılmaz’ın istifa etmesi ve ardından yaşanan gelişmeleri değerlendiren Umutoğulları, ilçede meydana gelen olayları ve parti içerisindeki bölünmelerin CHP İzmir İl Başkanı Deniz yücel ile ilgil olduğunu ifade etti.

Başkan Yücel’in, özellikle yerel seçimlerden bir yıl sonra farklı bir karaktere büründüğünü söyleyen Umutoğulları, “Kınıkta’ki hikaye şu: Orada bir avukat lobisi var. Orada avukat olan bir isim var ve İl Başkanı’nın bir avukatı ilçe başkanı yapmak gibi bir çabası var. İlçe başkanı yapacak, 2024’te de belediye başkan adayı yapacakmış. Ve bunu il yöneticileri ilçe yöneticileri ile Kınık’ta yaptıkları toplantıda açık açık dile getiriyorlar. ‘İstifa edin, etmezseniz biz sizi alacağız’ diyorlar. İlçe yöneticileri de ‘Biz istifa etmiyoruz, bizi görevden alın. Biz de 15 gün içeirisnde imza toplar ilçeyi seçime götürürüz’ diyorlar. Şimdi, Menemen Başkanı ile kavga ediyorsun görevden alıyorsun, ilçe başkanıyla kavga ediyorsun istifa ettiriyorsun. Nasıl bir tavırdır b? Bir il başkanı nasıl bu kadar despot olabili? Cumhurbaşkanını dikaktör diye eleştiriyorlar ama il başkanlığının gittiği nokta şu an o. Biri buna dur demezse olacak olan bu. Genel Merkez’deki isimler de zaten Deniz Yücel’e yakın isimler” dedi.

“YÜCEL CHP’Yİ PARAMPARÇA EDECEK”

Umutoğulları, Başkan Yücel'in partide aktif siyasi geçmişinin olmadığını ifade ederek, “Eski İl Başkanlarından Alaaddin Yüksel, Ali Engin, Kemal Karataş, Selçuk Kayhan ve daha önceki il başkanlarının hepsinin partide bir geçmişi vardır. Bu il başkanının babasının partili olması dışında hiçbir geçmişi yok. Buca meclis üyeliğinden il başkanlığına sıçradı. Dönemin İzmir siyasetçileri genç bir il başkanı istemişlerdi. Deniz Yücel’in babasıyla da Aziz Kocaoğlu siyaset arkadaşıydı. Getirdiler Deniz Yücel’i i başkanı yaptılar. Şimdi taşıyamıyor. Bence bundan sonra Deniz Yücel’in CHP’ye verebileceği hiçbir şey kalmadı. Şöyle düşünelim: Deniz Yücel’i direksiyona oturtmuşlar. Düz yolda giderken uyku gelir ya araba sağa sola gider. Deniz Yücel’in artık uykusu geldi. Örgütte Deniz Yücel ile ilgli ciddi bir rahatsızlığı var. Eğer Deniz Yücel bu tempoyla giderse CHP’yi İzmir’de paramparça edecek.Kınık’ta ilçe yönetimini alıp istediğiniz arkadaşınızı getirdiniz. Kimin siyaset yapacak bu ada? Bütün örgütü karşınıza aldınız. Sadece kendi arkadaşını başa getirmek için yıllardır ilçe başkanlığı yapan kişiyi görevden aldınız. Kınık’ta partidaşlık ruhunu nasıl bir arada tutacaksı? Sen kendi arkadaşını Kınık’ta ilçe başkanı koltuğuna oturmak yerine; Bayraklı, Çiğli, Bornova gibi sıkıntılı ilçelerle ilgilen” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.