Dolar 32,4983
%-0.13
Euro 34,9502
%0.35
Altın 2.430,310
%0.29
Bist-100 9.809,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’ndan ‘Bayraklı’ yorumu: Daha güçlü bir dönem olacak

Umutoğulları’ndan ‘Bayraklı’ yorumu: Daha güçlü bir dönem olacak

TR35 Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazeteci Mithat Umutoğulları, CHP Bayraklı ilçe yönetim kurulu üyelerinden on tanesinin görevlerinden istifa etmesiyle, Başkan Pınar Susmuş'un yönetiminin düşmesini değerlendirdi. İstifa eden ilçe yöneticilerinin parti çıkarlarını kendi çıkarlarının önüne koyarak örnek bir davranışa imza atıklarını belirten Umutoğulları, “Bugün partinin Bayraklı’da tekrar ayağa kalkması için hamle yapmışlardır. Bayraklı’da yeni ve daha güçlü bir dönem olacak ve Bayraklı, kendisine yakışan, ilçeyi kavgadan uzaklaştıracak, ilçeyi yeniden ayağa kaldıracak bir örgütün oluşacağını ben düşünüyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.11.2021 - 15:47

EGEPOSTASI- Uzun süredir örgüt içerisinde yaşanan tartışmalarla gündeme gelen CHP Bayraklı’da bugün flaş bir gelişme yaşanmış ve İlçe Başkanı Pınar Susmuş’a muhalif olan 10 ilçe yöneticisi, öğle saatlerinde İl Başkanlığı’na gelerek görevlerinden istifa etmişlerdi. Yöneticilerin istifasının ardından ise Susmuş başkanlığındaki yönetim de düşmüştü.

Yöneticiler tarafından yapılan açıklamada, İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un depremde hasar gören mülkü için belediyeden 600 bin TL tazminat talep etmesinin “partililik” kavramına uymadığı ifade edilirken, Susmuş’un kendi çıkarlarını partinin önünde tutması eleştirilmişti. 

Öte yandan; TR35 Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazeteci Mithat Umutoğulları TR35 ekranlarında yayınlanan Haber 15 programında CHP Bayraklı’da yaşanan gelişmeleri yorumladı. 
İstifaların CHP’nin Bayraklı’daki varlığını güçlendireceğini ifade eden Umutoğulları, Bayraklı’da yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

“İSTİFALAR HABERİMİZİ ONAYLIYOR”

Susmuş’un tazminat istemine ilişkin yapılan haberler nedeniyle gazeteye dava açtığını belirten Umutoğulları, istifaların haberin doğruluğunu onaylar nitelikte olduğunu belirtti ve “Bugün tesadüftür pınar hanımın avukatı haber merkezimize bir metin göndermiş. Bu metinde geçtiğim hafta kurumlarımızla ilgili sosyal medyada yazdığı açıklamaların neredeyse bireri aynısını yazmış. Asılsız haber yatığımızı söylüyor. Öncelikle şunu söyleyeyim. Bu haber asılsız olsaydı… Bugün yaşanan istifa olayında 10 ilçe yöneticisinin imzası var. Yani haberimiz asılsız olsaydı istifa gerekçesi olamazdı. Yani aslında bizim haberimiz onaylanmış oluyor. Kendisi belgeyi elde edişimizden bahsetmiş. Gazetecilerin buldukları belgelenir kaynağını paylaşmak gibi bir zorunlulukları yok. Bu yasalarla çizilmiş bir şey” dedi.

“PARTİ İÇİNDE ADALET DUYGUSUNDAN UZAKLAŞILDI”

Susmuş’un kongrede büyük bir başarı yakaladığını ancak yönetim sürecinde bu başarısını devam ettiremediğini ifade eden Umutoğulları, “Bunların yanında… Bizim gündeme getirimiz parti için rahatsızlıklar işi bu noktaya getirdi ve Pınar Susmuş buğu itibariyle CHP ilçe başkanlığından düşmüş durumda. Aslında sürecin başına bakmak lazım.  Aslında Pınar Susmuş ilk seçildiğinde birçok belediye başkanının gösterdiği isme karşı bir zafer elde etmişti.  Aslında geliş şekli de başarılıydı. Ama sonraki süreci yönetemedi. O yöneticilik vasfı, idare etme şekli açıkçası CHP kamuoyunun çok alışık olduğu bir tarz değildi. Göreve geldikten kısa süre sonra parti içerisindeki kavgalar, yönetim içerisindeki gerilim, seçimle gelmiş mahalle temsilcilerini görevden alması, kendine yakın isimleri ataması… Yaptıkları parti içerisindeki adalet duyusundan uzaklaştığı algısını oluşturdu. Böyle olunca da ilçe yöneticilerinin sinir uçlarını dokundu. Daha önce de buna benzer bir kriz olmuştu. İl Başkanı Deniz Yücel, araya girerek ilçe yöneticileriyle ilçe başkanını bir araya getirip aradaki kırgınlığı tamir etme yoluna gitti ama süreç yine devam etti” diye konuştu.

CHP’NİN CESUR YÜREĞİ

Yaşanan olaylar açısından CHP İzmir İl Başkan Deniz Yücel’in örnek bir davranış sergilediğini belirten Umutoğulları, “Muhtemelen buradan İl Başkanı Deniz yücel ve yönetimine karşı da bazı meslektaşlarımız eleştiriler olmuştur ve olacaktır. Ama örgüt Bayraklı'da şunu yaptı: Örgüt, Pınar Susmuş’u aldı direksiyona oturttu. Altında mercedes var. Ama şoför kötü. Şoför kötü olunca ne olur, araba duvara toslar. İl Başkanı Yücel kim ne derse desin partisinin cesur yüreği. Parti iktidara koşarken, anketlerden güzel sonuçlar alınırken önüne çıkacak sorun yaratacak bütün ilçelerin başkanlarını tek tek görevden alıyor. Yücel bence CHP’nin il başakları içersinde bugüne kadar bu kadar iradeli, güçlü, kendinden emin ve partisini bu kadar düşünen kişilerden biri. Kendisi, kişisel beklentilerini önüne koyarak hareket etmiyor. Bugün milletvekili olacağım planlaması yapabilir, ama hepsini yok sayarak sorunlu bir örgütü karşısına alıyor. Partinin bugün atılan temelin tekrar aynı kararlılık ve sağlam adımlarla gitmesi için kişisel hırslarından vazgeçerek partinin kurumsal kimliğini devam ettiriyor. Bu attığı adımlar, partinin daha da kenetlenenerek oyuna devam etmesi için doğru adımlar” ifadelerini kullandı.

“PROBLEM YAŞANMAMASI FEDAKARLIK YAPTILAR”
On yönetim kurulu üyesinin istifalarla birlikte CHP Bayraklı’da yeni bir dönemin başladığını ifade eden Umutoğulları şunları söyledi; “Bu konuda Bayraklı’da mevcut belediye başkanı Sayın Serdar Sandal şunu söyledi; ‘Daha önce de bu sorular yaşanırken örgütümüzle ilçe başkanımızı bir araya getirdik fakat aşı tutmadı’ demişti. Bundan sonra, il başkanlığı bir kayyım atayacak ve Bayraklı’da bir seçim olacak. Bayraklı’da yeni bir oluşum olacak. Adaylar çıkacaktır. Şu bir gerçek: CHP bugün bu hamlesiyle özellikle gerçek CHP’liler dediğim ilçe yöneticilerinin bir sorumluluk alarak partilerinin Bayraklı’da problem yaşamaması için fedakarlık yapmıştır. Dün ilçe yönetici olanlar bugün kişisel durumlarından vazgeçerek partinin önünü açmışlardır. Bu tip kişilerin varlığı partinin varlığı açısından da önemli. İstifa gerekçeleri de; ilçe başkanının kendi partisinin belediyesinden hem maddi hem de manevi tazminat istemesinin altında yatan partililik duruşu olmayan tavrına, bu kadar net, bağlayıcı ve parti geleneği de göz önüne alarak tepki göstermişlerdir. Bugün partinin Bayraklı’da tekrar ayağa kalkması için hamle yapmışlardır. Bayraklı’da yeni bir dönem olacak ve Bayraklı, kendisine yakışan, ilçeyi kavgadan uzaklaştıracak, ilçeyi yeniden ayağa kaldıracak bir örgütün oluşacağını ben düşünüyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.