Dolar 32,5643
%0.28
Euro 34,7209
%-0.03
Altın 2.488,760
%0.17
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları'ndan TR35'in satışına ilişkin açıklama: Alnımızın akıyla ve onurumuzla bu işi yaptık

Umutoğulları'ndan TR35'in satışına ilişkin açıklama: Alnımızın akıyla ve onurumuzla bu işi yaptık

Üç yıl önce İzmir’de yayın hayatına başlayan ve ulusal yayın yapan TR35’te bayrak değişimi, Mithat Umutoğulları kanalın satıldığını açıkladı. Yayın hayatı boyunca doğrudan taraf yayıncılık anlayışıyla hareket ettiklerinin altını çizen Umutoğulları, “Evet çok zor dönemler yaşadık. Özellikle son dönemlerde iktidarın kendisine muhalif olan medya kuruluşlarına yönelik baskısı vardı. Kaldı ki biz muhalif olmadık. Biz her partiye eşit mesafede davrandık. İdeolojik kimliklerimiz bir kenara bırakarak gazeteci kimliğimizle bu işi yaptık. Ben kendi kimliğimle bu kanalı hayatta tutum. Muhalif olmak ve eleştirmek gazetecilerin görevidir. Bütün zorluklara rağmen 3 yıl burada alnımızın akıyla ve onurumuzla bu işi yaptık. O yüzden ben bugün bu bayrağı gönül rahatlığıyla teslim ediyorum” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 12.11.2021 - 13:03

Gazeteci Mithat Umutoğulları’nın 2018 yılında kurduğu, ulusal yayın yapan İzmir’in kanalı TR35, yurt dışında yaşayan isminin şuan için açıklanmasını istemeyen bir girişimciye satıldı.

Protokol anlaşması yapılan kanalın İzmir’de yayın hayatına devam edeceği ifade edildi.

Öte yandan TR35’in satışına ilişkin açıklamayı TR35 Anahaber bülteninde yapan Umutoğulları, 3 yıl boyunca kanalı ayakta tutan tüm dinamiklere ve izleyicilere teşekkür etti.

“BİZ DOĞRU BİR İŞ YAPTIK” 

TR35’i kurmaya nasıl karar verdiğinin hikayesini anlatan Umutoğulları, zor zamanlarında izleyicilerin kendisine kuvvet verdiğini belirtti ve “Çok uzun zamandır bu kentte hayatını idame ettiren bir gazeteci olarak her gittiğimi yerde bu karşımıza çıkardı. Biz her seferinde televizyon yok derdik. En azından bu eksiği nasıl tamamlarız diye düşündük. Tek başıma bir gece buna karar verdim ve bu yola girdim. Bizim bu kente ve ülkeye karşı bir sorumluluğumuz var. Tarihimize baktığımızda herkes cesur bir adım atmıştır. Bir sonraki adımı düşünmeden yaşadıkları kente bağlılıkla hareket etmişlerdir. Biz ‘Acaba darboğaza gireriz’ diye işin ekonomik boyutunu düşünmedik. Şunu güvendim ben: İzmir’in demokratik yapısı, İzmir’in birleştirici güç ve kentin kendi dinamikleri sahip çıkma duygusunun bizi ayakta tutacağına inanıyordum. Nitekim de yanılmadık. Birçok siyasetçi, sanayici, iş insanı, birçok insan elini uzattı ve bu televizyonun hayatta alası için herkes çaba gösterdi. Bunun için çok teşekkür ederim. Biz umudumuzu kaybettiğimizde birçok yerden telefonlar geldi, bizi izlediklerini söylediklerinde çok keyfi alıyorduk. 3 yılda şunu gördük: biz doğru bir iş yaptık. Bu kentin dokusunu binlerce kilometre uzakta olan insanlara ulaştırdık. Yaşadıkları yeri binlerce km uzaktan gördüler. Dolayısıyla biz bunları yaparken bunlar bizim nefes aldığımız ve keyif aldığımız bu kente borcumuzu ödediğimiz dönemler oldu. Bu bizi çok mutlu etti” dedi.

“ALNIMIZIN AKIYLA VE ONURUMUZLA BU İŞİ YAPTIK”

Yayın hayatı boyunca doğrudan taraf yayıncılık anlayışıyla hareket ettiklerinin altını çizen Umutoğulları, “Evet çok zor dönemler yaşadık. Özellikle son dönemlerde iktidarın kendisine muhalif olan medya kuruluşlarına yönelik baskısı vardı. Kaldı ki biz muhalif olmadık. Biz her partiye eşit mesafede davrandık. İdeolojik kimliklerimiz bir kenara bırakarak gazeteci kimliğimizle bu işi yaptık. Ben kendi kimliğimle bu kanalı hayatta tutum. Muhalif olmak ve eleştirmek gazetecilerin görevidir. Ben bugüne kadar bu ekranda haber merkezinde hiçbir arkadaşıma bu haberi niye yaptık demedim. Aslında kanalın başarısı da bence burada. Bugün muhalefette olan siyasetçiler de aynı durumda. İktidar kendine muhalefet olan siyasetçilere ya da medya kuruluşlarına yönelik itibarsızlaştırma kampanyası başlatıyor. Türkiye’de en çok eleştirenler iktidara karşı net duruş gösterenler Dolayısıyla her yere bayrak açıp herkesle iyi geçinmeye çalışanların böyle bir sorunu yok. Biz kendi inandığımız şeylerden hiçbir zaman ödün vermedik. Bütün zorluklara rağmen 3 yıl burada alnımızın akıyla ve onurumuzla bu işi yaptık. O yüzden ben bugün bu bayrağı gönül rahatlığıyla teslim ediyorum” diye konuştu.

“5 YIL SONRA BAKTIĞIMDA ‘BUNUN TOHUMUNU BEN ATTIM’ DİYECEĞİM”

Kanalın yeni sahiplerinin kanalı daha da ileri taşıyacağına inandığını belirten Umutoğulları, “Şuna inanıyorum ki bu kanalı alan isimler bu kanalı o kadar çok büyüyecekler ki… Ben 5 yıl sonra bu kanala batığımda ‘Bunun tohumunu ben attım’ diyeceğim ve yaşadığım en büyük onur olacak. En çok minnet duyduklarım birincisi İzmirliler, ikincisi çalışanlarım. İnanılmaz fedakarlıklarla çalıştılar. Yeri geldi maaşları gecikti ama hiçbir arkadaşımız bugüne kadar ‘Maaşım neden yatmadı’ demediler. Buradan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Programcıların hepsine teşekkür ediyorum. Bize destek olan herkese çok teşekkür ederim. Bu kanalda bugün benim yönetici olarak son yayınım. Arkadaşlar haberi hazırlarken o kadar çok geriye gittim ki… Bu kanal benim çocuğum gibi” ifadelerini kullandı.

“IŞIKLARIN KARARMAMASINA NEDEN OLAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kanalın yeni döneminde de demokrasi ve özgürlükten yana tutum sergileyeceğine inancının tam olduğunu ifade eden Umutoğulları sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Kanalı alan kişi ilk görüşmemizde de son görüşmemizde de tamamen demokratik ve özgürlükten yana bir tavrı olacağını söyledi Umuyorum ki bu bayrağı bizden daha çok yukarı çıkaracak. Benim buna inancım tam. Türkiye’nin en çok duyduğu demokratik adımlarla ve özgürlükten yana tavrıyla buna katkısı olur. Umarım burada çalışan bütün arkadaşların çok daha özgürlük ve demokrasiden yana tavırları olur. Son olarak şunu söylemek istiyorum: Bugüne kadar bizimle olan, bizi izleyen ve ışıkların kararmamasına neden olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.