Dolar 32,5437
%0.18
Euro 34,9387
%-0.09
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları, Kılıçdaroğlu’nun depremzedeler buluşmasını yorumladı: Büyük haksızlık

Umutoğulları, Kılıçdaroğlu’nun depremzedeler buluşmasını yorumladı: Büyük haksızlık

TR35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, dün bir dizi açılış için İzmir’e gelen Kılıçdaroğlu’nun depremzedelerle buluşmasında vatandaşların Kılıçdaroğlu’na tepki göstermelerini eleştirdi ve “O bölgeyle ilgili hem hükümet hem de belediye başkanları vatandaşlara sahip çıkıyor. Orada depremzedeler konuşurken bu durumu istismar etmemeli. Bütün meseleyi oraya gelip sulandırıp orada dikkat çekemeye de gerek yok. Türkiye’nin birçok yerinde depremler oldu, insanlar evsiz kaldı, yakınlarını kaybetti. Artık işi bir şova dönüştürüp buraya gelen siyasetçileri başka siyasetçilere malzeme yapmanın gereği yok” diye konuştu. Öte yandan Umutoğulları, “Aynı şeyi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da yapsalar aynı konuşmayı yaparım” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.06.2021 - 19:16

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği 4 yatırımın açılış törenlerine katılmak üzere geldiği İzmir’de 30 Ekim depreminin mağdurlarıyla da buluştu. İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneğini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, o sırada bazı vatandaşların serzenişleriyle karşılaştı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TR35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, depremzedelerin hak kaybına uğramamaları konusunda Bayraklı Belediyesi’nin çalışmalar yaptığını ifade etti ve çalışmalar konusunda Bayraklı Belediye Başkanı Serdal Sandal’dan son bilgileri aldığını aktardı.

Umutoğulları Sandal ile görüşmesinin detaylarını şöyle aktardı;

“Bayraklı Belediyesi’nin, TOKİ, Çevre ve Şehircilik Kentsel Dönüşüm ve Altyapı Müdürlükleriyle süreci birlikte götürüyor. Burada bulunan depremzedelerin özerlikle hak kayıplarına uğramaması için mevcut evlerin kaç metre kare olduğu ve bunların bir metrekare bile hak kaybı olmadan dönüşümle ilgili çalışmalar devam ediyor.

DEPREMZEDELERİN HAK KAYBIN UĞRAMAMALARI KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Konuşmasında öncelikle Bayraklı Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarından bahseden Umutoğulları, “Geçtiğimiz aylarda Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, bir basın toplantısı düzenledi. Burayla ilgili ne yaptıklarını anlattı. Peki ne yapmıştı, burayla ilgili yeni bir şirket kurdu. Bu şirket içerisine ekonomik olarak güçlü müteahhit gruplarını alarak buradaki dönüşümün hızlı bir şekilde yapılmasını ve özellikle depremzedelerin haklarının korunması için sosyologların, mühendislerin, teknik bir grubun olduğu bir şirket oluşturdu. Amaç neydi? Depremzedelerin hiçbir şekilde hak kaybına uğramaması konusunda bir çalışma yapmak. Sandal bunları söylemişti. Hatta yayına girmeden önce sayın Serdar Sandal’ı aradım ve sordum, bu çalışmalar ne düzeyde? TOKİ Çevre ve Şehircilik, Kentsel Dönüşüm ve Altyapı Müdürlükleriyle süreci götürdüklerini ve burada bulunan depremzedelerin özerlikle hak kayıplarına uğramaması için mevcut evlerin kaç metre kare olduğu ve bunların bir metrekare bile hak kaybı olmadan buradaki dönüşümle ilgili çalışmaların devam ettiğini, ifade etmişti. Tabii tüm bunlar yapılırken hem iktidarıyla hem de muhalefetiyle bir çalışma yapılıyor bununla ilgili de hem muhalefetin hem de belediyelerin ciddi bir çalışması var” ifadelerini kullandı.

CHP lideri hükümeti yöneten kişiymiş gibi vatandaş ondan hesap soruyor ifadelerini kullanan Umutoğulları, “Burada asıl sorgulanması gereken bence şu, hatırlarsanız geçtiğimiz yıllarda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir şehit cenazesine katılmıştı ve orada bir şehit yakını önüne bir mermi atarak tepki göstermişti. Şimdi de burada Kılıçdaroğlu, depremzedeleri dinlemeye geliyor. Depremzedelerden biri Kılıçdaroğu’na ‘Siz neredesiniz? Kuşadası’na bile geldiniz, buraya gelmediniz’ diyor. Sanki CHP lideri hükümeti yöneten kişiymiş gibi vatandaş ondan hesap soruyor. O şehit cenazesinde de olduğu gibi bu ülkeyi yönetenler, bu ülkeye karşı sorumluluğu olanları ya da sorumluluk almak için iktidara gelenleri , hükümetin başındaki insanlar olduğunu hepimiz biliyoruz” dedi.

“ŞİMDİ MEMLEKETİN GELDİĞİ YER BURASI”

Bu görüntülerin muhalif medya tarafından “Kılıçdaroğlu’na tepki” olarak yansıtılması Umutoğulları şöyle değerlendirdi;

“CHP liderinin depremzedelerle buluşmasına yönelik özellikle muhalif medya tarafından bazı başlıklar atıldı ‘İzmirli depremzedelerden Kılıçdaoğlu’na tepki’ gibi. İzmir’e gelen sayın bakanlar veya ülkeyi yönetenler keşke biraz onlar da sokağa inseydi. Onların da vatandaşla bu tür bir diyaloglarıyla karşılaşsaydık. Bakalım, vatandaş bunlara ne diyor? Şimdi memleketin geldiği yer burası. Mesele burada çözümse, inanın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da diğer belediye başkanları da elinden geldiğince bu sorunu çözmek için çaba gösteriyorlar” dedi.

“YEREL YÖNETİMLER VE DEVLET SAHİP ÇIKIYOR”

Deprem bölgesinde planlama yapıldığını, bugün çalışmaların başlasa dahi 2 yıl sonra biteceğini ve depremzedelerin bütün ihtiyaçlarının yerel yönetimler ve devlet tarafından karşılandığını belirten Umutoğulları, “Orada bulunan depremzedelerin kiraları Büyükşehir Belediyesi tarafından ödeniyor. Diğer belediye başkanları da bölgede dolaşıyor ve bir ihtiyaç olması durumunda yardım ediyor. Hükümetten gelen destekler var. O bölgeyle ilgili hem hükümet hem de belediye başkanları oradaki vatandaşlara sahip çıkıyor.. Orada depremzedeler konuşurken bu durumu istismar etmemeli. Bütün meseleyi oraya gelip sulandırıp orada dikkat çekmeye de gerek yok. Türkiye’nin birçok yerinde depremler oldu, insanlar evsiz kaldı, yakınlarını kaybetti. Artık işi bir şova dönüştürüp buraya gelen siyasetçileri başka siyasetçilere malzeme yapmanın gereği yok. Burada kimse bağcıyı dövmesin, mesele burada bağdan üzüm yemek. Burada söyleyebileceğim tek şey şu, sorunla herkes ilgileniyor. Lütfen bunu şov malzemesi haline getirmeyin. Bayraklı Belediye Başkanı, Çevre ve Şehircilik, TOKİ hem buradaki bakanlar hem de müdürlerle ilgili bir çalışma içerisinde. Kemal Bey’in de söylediği gibi büyükşehir belediye başkanının çabası var. Dışarıdan uluslararası daha düşük bir kredi bulunabilir mi çabası içerisinde. Büyükşehir Belediye Başkanı eğer bir problem çıkarsa İZBETON’la çözebilir miyiz gibi bir arayış içerisinde. Bütün bunlar yaşanırken depremzedelerin çıkıp bir parti liderine ‘Siz neredeydiniz’ demek… Ne yapacak Kılıçdaroğlu, cebinden para verip sorunu mu çözecek? Bu kadar yaşananlardan sonra sorumluluğu olan siyasetçiler bölgeye gelmezken Kılıçdaroğlu geldiğinde, onu eleştirmek de çok doğru değil. Siyasi parti yöneticileri bu kadar çaba gösterirken hala bunu alıp bir siyasi malzeme olarak başkanların eline vermek çok vicdani değil” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK HAKSIZLIK”

Öte yandan yine bir depremzedenin Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sırasında ‘Bornova Belediyesi bizimle ilgilenmiyor, 8 aydır Bornova Belediyesi’ne ulaşamıyorum’ ifadelerini kullanması üzerine Umutoğulları durumu şu ifadelerle değerlendirdi:

“Bornova Belediyesinden gelen 10 haberin 8’inde Mustafa İduğ STK’larla görüşmüş, dışarıda mutlaka vatandaşın yanına gittiği görülüyor. Bornova’ya bu kadar uzun zamandır ulaşamıyorum demek bence çok büyük yanlış olur. Yalan söylüyor olursunuz. Çünkü bugün en rahat ulaşabileceğiniz belediye başkanlarından birisidir, Bornova Belediyesi dolaysıyla bunun çok operasyonal bir söylem olduğunu ifade ediyorum. Geçmiş hükümetlerin yapmış olduğu yanlışları getirip yerel yöneticilere mal etmek de büyük haksızlık. Bu yüzden de ben buradaki toplantıyı birkaç medyanın manşetini Kemal Bey’e yapılan haksızlıktır. Aynı şeyi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da yapsalar aynı konuşmayı yaparım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.