Dolar 32,5252
%0.24
Euro 34,7534
%0.09
Altın 2.489,890
%1.12
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları Gökhan Sengel'in otelindeki skandalı gündeme getirdi

Umutoğulları Gökhan Sengel'in otelindeki skandalı gündeme getirdi

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında kendisi hakkında “Benden 300 bin TL para istedi” iddiasında bulunan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in eşi Gökhan Sengel’in sahibi olduğu otelde Aralık 2021’de yaşanan skandalı gündeme getirdi. Umutoğulları, “Kaçak çalıştırdığın kızcağız, içine madde konulan pet şişeyi su sanıp içiyor. Ölümünden sonra sigortası yapılmış. Bir kere burada ihmal var. Bu otelin sahibinin yargılanması lazım. Bunlar mı bize ahlak dersi verecek?” sözleriyle tepki gösterdi. Umutoğulları ayrıca Filiz Ceritoğlu Sengel’in ‘kaçak villa’ skandalıyla ilgili yaptığı açıklamayı da eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 05.07.2022 - 10:07

EGEPOSTASI – Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi’nde tarım arazisi vasıflı alana yapıldığı ortaya çıkan 8 kaçak villa inşaatını bir kez daha gündeme getirdi.

“AĞAÇLARI BAŞKASINA KESTİRİYOR, PARASINI BİZ ÖDEYECEĞİZ!”

Umutoğulları, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in konuyla ilgili bir haber sitesine yapmış olduğu açıklamayı eleştirerek, “İl Tarım Müdürlüğü’nü suçluyor. ‘Ben ruhsat vermezsem bana dava açarlar’ diyor. Bizim itirazımız ‘Niye ruhsat verdin’ diye değil, verilen ruhsat adedineydi. Yüzlerce ağacı kesip katletmişler. Tarıma bu kadar ihtiyaç duyduğumuz süreçte Sayın Başkan tazminatı Tema Vakfı’na harcayacağına keşke o ağaçları kestirmeseymiş. Ağaçları başkasına kestiriyor, parasını biz ödeyeceğiz. Nasıl olacak o iş?” ifadelerini kullandı.

“NİYE DAVA AÇMIYORSUN?”

Umutoğulları, Sengel’in açıklamalarına yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: 

“Belediye başkanı yasayı istediği gibi çeviriyor. Belediye yetkilileri ‘depo’ diyor, ‘Bizle alaksı yok Tarım İl Müdürlüğü verdi’ diyor. Belediye Başkanı da ‘Biz bu ruhsatı nasıl vermeyelim? Vermezsek dava açarlar’ diye konuşuyor. Hani sen direniyordun? Burada ağaçlar kesilmesin diye niye direnmyiorsun? Ruhsat verme, diren, inşaat yaptırma. Git dava aç. Niye yapmıyorsun? Yapmaz. Özel günler gelince solculuk, devrimcilik akla geliyor ama iş uygulamaya gelince yaşasın kapitalizm. Nerede para, sayın başkan oraya gidiyor. Tarım konusunda bu kadar önemli olduğu Düşündüğünü söyleyen bir insanın uygulamada aynı hassasiyeti göstermesini bekleriz.”

“ÖLDÜKTEN SONRA SİGORTALANMIŞ”

Umutoğulları programda Filiz Ceritoğlu Sengel’in eşi Gökhan Sengel’i de eleştirdi. Gökhan Sengel’in daha önce kendisi hakkında “Benden 300 bin TL para istedi” iddiasında bulunduğunu hatırlatan Umutoğulları, Aralık 2021’de Gökhan Sengel’in otelinde yaşanan bir olayı gündeme getirdi. 
Umutoğulları, Gökhan Sengel’in otelinde çalışırken, iş yerinde su diye içtiği mermer cilası nedeniyle hayatını kaybeden Özge Çivici’nin ölümünden 2 gün sonra sigorta girişi yapıldığının ortaya çıkmasına şu sözlerle sert tepki gösterdi:

“Filiz Hanım dürüstlükten, onurdan, haysiyetten, ailesinin şerefinin korunmasından , itibarsızlaştırılmaktna bahsetti ya. Kocası da benim onlardan para istediğimi söylemişti ya… Bu adam benim çocuğum yokmuş gibi çıkıp biri sağda solda benimle ilgili ‘Şantaj yapıyor, zorla para istiyor’ diyor. Gururlu, haysiyetli, onurlu belediye başkanının eşi… Peki bu onurlu, haysiyetli, gururlu şerefli belediye başkanın eşi kendi otelinde ne yapmış? Yanında çalıştırdığı insanın sigortasını yapmamış. Kaçak çalıştırdığın kızcağız, içine madde konulan pet şişeyi su sanıp içiyor. Ölümünden sonra sigortası yapılmış. Bir kere burada ihmal var. Bu otelin sahibinin yargılanması lazım. Bu kızın sigortasını nasıl yapmazsınız? Niye kendi otelinizde insanları sigortasız çalıştırıyorsunuz? Bunlar mı bize ahlak dersi verecek? Sen önce kendi aşını, ekmeğini kazandığın yerde bir bardak su içerken boğazına helal lokma geçiyor mu ona bak. Bu kızın hem ölümüne sebep oldu, hem de kızın hakkı olan sigortasını yapmamış. Bana bundan sonra kim haktan, hukuktan bahseder? Selçuk’ta iş yapan insanlara belediyeye nasıl güvenecek? Bunu yapan bir kişiye nasıl güvenirsin?” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.