Dolar 32,5494
%0.11
Euro 34,8894
%0.65
Altın 2.430,540
%-0.09
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ülkü'den Yeşilay'a destek çağrısı

Ülkü'den Yeşilay'a destek çağrısı

Yeşilay İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, amaçlarının bağımlılıklardan uzak sağlıklı nesiller yetiştirilebilmesini sağlamak olduğunu, bu doğrultuda toplumun tüm kesimlerinden destek beklediklerini bildirdi.

  • Ege Postası
  • 26.06.2021 - 11:10

Ülkü, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Yeşilay’ın Türkiye’de ve dünyada bağımlılıklarla mücadelede öncü bir rol üstlendiğini belirtti.

Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde tek gündemin uyuşturucu maddeler gibi gözükmesine rağmen bağımlılıkları birbirinden keskin çizgilerle ayırmanın mümkün olmadığını bildiren Ülkü, şunları kaydetti:

"Yapılan çalışmalar madde kullanıcılarının yüzde 97'sinin sigarayla, yüzde 58'nin alkolle bu maddeye geçtiklerini gösteriyor. Dolayısıyla biz Yeşilay olarak tütün, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarının tümüyle mücadele ediyoruz. 7’den 77’ye her yaş grubunda sağlıklı yaşam bilincini teşvik edecek projelerle önleyici çalışmalara odaklanırken, bağımlı bireylere de Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde (YEDAM) destek sağlıyoruz. Amacımız bağımlılıklardan uzak, ruhsal, fiziksel ve sosyal olarak sağlıklı nesillerin yetiştirilebilmesini sağlamak. Toplumun tüm kesimlerinin de bunun önemini kavramasını, gönülden Yeşilaylı olarak bize destek olmasını bekliyoruz."

Ülkü, bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği hedefiyle kurulan YEDAM sayısının Türkiye genelinde 100’ü aştığını belirterek, "Aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyor. Bağımlılar ve yakınları YEDAM’a 115 YEDAM Danışma Hattı’ndan ulaşarak destek alabiliyor." ifadelerini kullandı.( AA )

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.