Dolar 32,4732
%-0.04
Euro 34,7458
%-0.65
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulaştırma Bakanı'ndan köprü ve otoyol geçiş ücretleri açıklaması

Ulaştırma Bakanı'ndan köprü ve otoyol geçiş ücretleri açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nda köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yönelik açıklama geldi. Ücretlerin vatandaşa çok yük gelmeyecek şekilde dengeleneceğini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, "Vatandaşa yük gelmeyecek şekilde bir kısmını bütçeden bir kısmını da vatandaştan almak şekilde sübvanse edebiliriz. Değerlendirme aşamasındayız. Önümüzdeki hafta netleşir. Zaten güncel döviz fiyatlarının sonucunda ortaya çıkıyor" dedi

  • Ege Postası
  • 23.12.2021 - 13:22

Yeni yıla sayılı günler kala merak konusu haline köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yönelik Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nda köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yönelik açıklama geldi.

NTV yayınında açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, "Öncelikle şu konuya girmemiz lazım biz niye bu yap-işlet-devret finans modelini kullanıyoruz. Kuzey Marmara otoyolu gibi projeler kısa sürede bitiyor ve ekonomiye katkı sağlamaya başlıyor. Yapım maliyetinin geri dönüşüne göre belirleniyor. Yıl sonu itibariyle vatandaşa çok yük gelmeyecek şekilde dengelenir" dedi.

Ücretlerin bir kısmını bütçeden karşılayabileceklerini söyleyen Ulaştırma Bakanı, "Vatandaşa yük gelmeyecek şekilde bir kısmını bütçeden bir kısmını da vatandaştan almak şekilde sübvanse edebiliriz. Değerlendirme aşamasındayız. Önümüzdeki hafta netleşir. Zaten güncel döviz fiyatlarının sonucunda ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Yeni yılda yüksek hızlı trenleri artırmayı planladıklarını da kaydeden Karaismailoğlu, "Az para ile maksimum fayda sağlayan işler yapmamız lazım. 26 olan havalimanı 56'ya çıktı. 61'de bu iş bitecek. Havalimanı sayımızı 61'e çıkaracağız. 2022'de demiryolu yatırımlarına ağırlık vereceğiz. Önümüzdeki yılın ilk haftalarında Konya-Karaman bağlantısını açmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.