Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulaşoğlu:  Sağlık çalışanları aslında üstüne para vererek idari izin yaptılar

Ulaşoğlu: Sağlık çalışanları aslında üstüne para vererek idari izin yaptılar

Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Yöneticisi Hülya Baran Ulaşoğlu, Ramazan Bayramı dolaysıyla kamu personelinini idari izinli sayıldığı günlerde, sağlık emekçilerinin ücretlerinde kesinti yaşandığını ileri sürerek duruma tepki gösterdi. Ulaşoğlu, "O gün tüm kamuya idari izin deniliyor ama ısrarla bizim o ücretimizi kestiler. Hem bizleri zorla idari izne çıkarıyorlar hem de ücretimizden kesiyorlar. Sağlık çalışanları aslında üstüne para vererek idari izin yapmışlar" dedi.   

  • Ege Postası
  • 08.06.2021 - 12:17

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanlığı Ramazan Bayramı öncesi rehavet yaşanmaması amacıyla kamu personeline 2,5 gün idari izin verileceğini açıklamıştı. Açıklamada ayrıca, çalışanların hiçbir özlük haklarında kayıp yaşanmayacağı da belirtilmişti. 


Hastanede bu durumun tam tersini yaşandığını iddia eden Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İzmir Yöneticisi Hülya Baran Ulaşoğlu, genelge kapsamında, 2,5 gün idari izin kullanan sağlık emekçilerinin, ücretlerinde kesinti olduğunu ileri sürdü ve şöyle konuştu “Sürekli olarak sağlık emekçilerine ek ödeme yapıyoruz diyerek bizleri motive etmeye çalışıyorlar. Ama bunun arkasında sürekli bir kesinti var. Sağlık emekçileri geçmişte almış oldukları nöbet iznini şu an alamıyor. Sadece kovid kliniklerine ek ödeme yapıyorlar. Sağlık emekçileri, kamu emekçilerinden ayırarak itiliyor. Sağlık emekçisi kamunun üvey evladı gibi oldu”  
 
NÖBET TUTAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA HAK GASPI 
Cumhurbaşkanlığı kararıyla 10,11,12 Mayıs Ramazan Bayramı'yla birleşerek kamu personeli için idari izin sayılmasına ve personelin özlük haklarında kayıp olmayacağının belirtilmesine rağmen, sağlık çalışanlarının ücretlerinde kesilme olduğunu belirten Ulaşoğlu, "Tam kapanma döneminde de,bir genelge yayımlandı. Genelgede 'kamu personelleri asgari çalışması gereken yerlerde çalışacak. Herkes 2 buçuk gün idari izinli sayılacak' denildi. Fakat hastanelerde şöyle yapılmış, ay içinde kamu personelin haftalık mesaisi 140 saattir. Onun üzerinden hesaplanır. İzinler çıkarılınca, mayıs ayındaki mesai saati 141 saate denk geliyordu.  Fakat o dönemde nöbet tutan çalışanların fazla çalışması var. Ama bize şöyle bir şey deniyor, bu ayki zorunlu mesai de açık var. Sizin mesainiz 140 saat. Bu 120 saati sizden para olarak kesiyoruz diyor. O gün tüm kamuya idari izin deniliyor ama ısrarla bizim o ücretimizi kestiler. Hem bizleri zorla idari izne çıkarıyorlar hem de ücretimizden kesiyorlar. Sağlık çalışanları aslında üstüne para vererek idari izin yapmışlar. Nöbet tutmayan idareciler için böyle bir şey söz konusu olmadı. Onlar da tüm kamu personeli gibi 120 saatle tamamlayıp izin yaptılar" dedi. 

 
Öte yandan sağlık personelinin bu konuya ilişkin iki gündür eylemde olduğunu belirten Ulaşoğlu, " Bugün de Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde eylemimiz devam edebilir" diye konuştu. 

 
"SAĞLIK ÇALIŞANLARI KAMUNUN ÜVEY EVLATLARI MI?" 

Kamuda, sağlık çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapıldığını ileri süren Ulaşoğlu bu durumun iş barışını bozulabileceğini de ifade ederek şöyle devam etti "Sürekli olarak sağlık emekçilerine ek ödeme yapıyoruz diyerek bizleri motive etmeye çalışıyorlar. Ama bunun arkasında sürekli bir kesinti var. Sağlık emekçileri geçmişte almış oldukları nöbet iznini şu an alamıyor. Sadece kovid kliniklerine ek ödeme yapıyorlar. Onu da her şeyi bahane edip kesiyorlar. Bu süreçte hem bu kadar şeyle mücadele ederken hem de moral ve motivasyonu düşüyor sağlık emekçisinin. Bir de kendilerini diğer kamu emekçilerinden ayırarak itiliyor. Sağlık emekçisi kamunun üvey evladı gibi oldu. Çok kötü bir durum. İş barışını bozuyor. Nöbet tutmayan, idare çalışanı bu parayı alıyor, nöbet tutan, gece gündüz hastanede çalışan kişilere ceza veriliyor. Bu durumda da iş barışı bozuluyor. İnsanlar neredeyse birbiriyle senden niye kesilmiyor benden kesiliyor durumuna gelecek." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.