Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üçüncü doz aşısını yaptıran Soyer'den vatandaşlara çağrı: Aşı olmayanları ikna edin

Üçüncü doz aşısını yaptıran Soyer'den vatandaşlara çağrı: Aşı olmayanları ikna edin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün üçüncü doz aşısını yaptırdığını duyurdu. Öte yandan Başkan Soyer, aşı olmayan vatandaşlara "aşı olun" çağrısı yaparken, "Aşılandıkça da bunun olumlu sonuçları hayatımızda görünmeye başlandı. Bugün yoğun bakım ünitelerinde hastanelerde yatan hastaların yüzde 90'ı aşı olmayan vatandaşlar. Herkese aşı konusunda birbirleriyle görüşerek birbirlerini ikna ederek olmayan vatandaşlarımızı da bir an önce aşı olmaya davet ediyorum." dedi.

  • Ege Postası
  • 09.08.2021 - 19:57

EGEPOSTASI- Yeni tip Corona virüsü (Covid-19) salgınıyla yaklaşık 1,5 yıldır mücadele ediliyor. Virüs etkisini sürdürürken, bir yandan da farklı varyantlarıyla tehlikeli olmaya devam ediyor. Öte yandan salgınla mücadele en önemli silahın aşı olduğu bilinmekte. Uzmanlar aşının öneminden bahsederken şimdiye kadar Türkiye'de iki doz aşı olanların yüzde 40 seviyesinde olduğu belirtiliyor. Aşılamanın hızlı seyrettiği ülkemizde bazıları ise aşıya halen olumsuz yaklaşıyor. Bu durum salgınla mücadeleyi güçleştirse de hem yetkililer hem de uzmanlar aşı çağrısını her fırsatta yineliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün üçüncü doz aşısını yaptırdığını duyururken, aşı olmayan vatandaşlara aşı olun çağrısı yaptı.

Başkan Soyer, "Yeniden sağlıklı günlerde buluşmak hepimizin elinde. Bu nedenle bugün üçüncü doz aşımı oldum. Hem bireysel hem de toplumsal sağlığımızı korumak için bütün vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum." dedi.

Soyer paylaştığı videoda, "Son 1,5 yıldır hepimizin hayatını çok olumsuz etkileyen ve bütün dünyayı sarsan bir felaketle yüz yüzeyiz. Birçok kayıplarımız oldu. İşini, ailesini kaybedenlerimiz oldu. Büyük acılar yaşandı ve o dönem yaşanırken, tek dileğimiz bunu kesecek bir aşının bulunmasıydı. Nihayet bu aşılar da hayatımıza girdi ve çok hızlı bir şekilde vatandaşlarımız, dünyanın her yerinde de insanlar aşılanıyorlar. Aşılandıkça da bunun olumlu sonuçları hayatımızda görünmeye başlandı. Bugün yoğun bakım ünitelerinde hastanelerde yatan hastaların yüzde 90'ı aşı olmayan vatandaşlar. Herkese aşı konusunda birbirleriyle görüşerek birbirlerini ikna ederek olmayan vatandaşlarımızı da bir an önce aşı olmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.