Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uçar, İstanbul Sözleşmesi’nden ve mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

Uçar, İstanbul Sözleşmesi’nden ve mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

İstanbul Sözleşmesi’nin 10. yılında, CHP’li kadınlar üzerlerinde “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” yazılı dövizleri sosyal medya hesaplarından paylaştı. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, kadınların sokakta özgür bir şekilde gezebilmeleri için İstanbul Sözleşmesi’nden ve mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 11.05.2021 - 12:13

EGEPOSTASI- 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzaya açıldığı için 'İstanbul Sözleşmesi' ismiyle bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ni imzalayan ve onaylayan ilk ülke Türkiye olmuştu.

Muhafazakâr kesim ve iktidar tarafından İstanbul Sözleşmesi’nin ‘aile yapısını bozduğu’ ileri sürülerek, 27 Mart Cuma günü Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiği Resmi Gazete’de yayımlanmışı. Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin ardından başta kadınlar olmak üzere bazı kurum ve kuruluşlar bu duruma sert tepki gösterirken barolar, kadın kuruluşları ve daha birçok kesim durumu yargıya taşımıştı.

Geçtiğimiz günlerde 1 Temmuz'da İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılacağı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Sözleşmesi’nin imzalanmasının 10. Yılında CHP İzmir İl Kadın Kolları, üzerlerinde “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” yazılı döviz fotoğraflarını sosyal medyadan yayınladı. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar gazetemize yapmış olduğu açılamada, “Biz sözleşmeden vazgeçmeyeceğiz. Her şekilde, İstanbul Sözleşmesi kadınların güvencesidir diyoruz. Bizler kadınların daha rahat sokaklarda gezebilmeleri için mücadelemizi bırakmayacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.