Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üç Suriyelinin öldüğü yangın olayında yeni gelişme: Bilirkişi inceleyecek

Üç Suriyelinin öldüğü yangın olayında yeni gelişme: Bilirkişi inceleyecek

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde üç Suriyeli inşaat işçisinin yakılarak öldürüldüğü iddiasıyla ilgili soruşturma kapsamında olay yerinde inceleme başlatıldı.

  • Ege Postası
  • 27.12.2021 - 10:38

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde 16 Kasım’da Suriyeli inşaat işçileri 23 yaşındaki Mamoun al-Nabhan, 21 yaşındaki Ahmed Al-Ali ve 17 yaşındaki Muhammed el-Bish’i yakılarak öldürüldüğü iddiasına dair soruşturmada olay yerinde inceleme başlatıldı. İtfaiye ekiplerinden edinilen bilgilere göre yangın bölgesinde bilirkişi incelemesi başlatıldığı öğrenildi.

Öte yandan olayın baş şüphelisi tutuklu Kemal Korukmaz’ın suç işleyebilir durumunda olduğunun belirlenebilmesi için akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair raporun dosyaya girmesi bekleniyor. Korukmaz, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı Sulh Ceza Hâkimliği tarafından hem yangın hem de gasp nedeniyle tutuklandı. Adli makamlar, Korukmaz’ın akli dengesinin yerinde olup-olmadığına ilişkin rapor talep etti. Dosyanın seyri Korukmaz’ın akıl sağlığına göre yeniden şekillenecek. Yanarak hayatını kaybeden mülteci işçilerin vekâletini alan avukatlar tarafından, yarın soruşturma dosyasıyla ilgili ortak bir açıklama yapılacağı öğrenildi.

İtfaiye ekiplerinin olayla ilgili raporunda, elektrikli ısıtıcının fişinin prize takılı ve çalışır vaziyette olduğu ve yatakları tutuşturması sonucu yangının çıktığı ilk raporunun ardından Kemal Korukmaz, mültecileri kendisinin öldürdüğünü itiraf etti. Korukmaz’ın ifadesi sonrası İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Kemal Korukmaz, polisteki ifadesinde, üç kişinin yaşamını yitirdiği yangını nasıl başlattığını anlatmıştı. JİTEM adına çalıştığını öne süren Korukmaz kendisine sürekli olarak notlar geldiğini ve bu notlar arasında 'temizle', 'temizliğe başla' gibi ifadeler bulunduğunu öne sürmüştü. Korukmaz, bu mesajları 'Suriyelileri öldürmek' şeklinde algıladığını söylemişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.