Dolar 32,3692
%0.16
Euro 34,9463
%-0.34
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,09
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Türkiye Denizcilik İşletmeleri yönetiminde denizci yok!'

'Türkiye Denizcilik İşletmeleri yönetiminde denizci yok!'

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin (TDİ) 7 kişiden oluşan yönetim kurulunda yalnızca bir kişinin denizcilik ile ilgili bölümden mezun olduğunu belirterek, TDİ tarafından özelleştirilen limanlarda da yönetim kurulu üyeliklerine AKP'li isimler ile Cumhurbaşkanlığı çalışanlarının atandığını dile getirdi. Sertel, "Her biri 100’e bin lirayı ceplerine koyuyorlar, yol ve harcırah ücreti alıyorlar. Çok güzel bir yaşam sürüyorlar" dedi.

  • Ege Postası
  • 12.05.2022 - 11:41

TDİ’nin bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü TBMM KİT Komisyonu'nda konuşan CHP'li Sertel, kurumun yönetim kurulunda yer alan 7 kişiden sadece 1'inin denizcilikle ilgili olduğunu söyledi.

TDİ tarafından özelleştirilen limanlarda da yönetim kurulu üyesi olarak AK Partili isimlerin ve Cumhurbaşkanlığı çalışanlarının atandığını söyleyen Sertel şunları kaydetti:

"Yıllardır genel müdür yardımcısı olarak görev gören bir kişiye teslim edilmiş denizcilik işletmeleri var. Ama denizcilik işletmelerinin yönetim kurulu üyelerini tek tek incelediğimizde içlerinden yalnızca birinin denizcilikle ilgisi olduğunu ve denizcilik konusunda üst düzey çalışmalar yaptığına tanık olduk. Yönetim kurulu başkanı ilahiyat fakültesi mezunu. Yönetim kurulu üyelerinden biri tarih profesörü. ‘3. Selim Devri Islahat Çabaları’ tezini yazmış. Bir diğer yönetim kurulu üyesi siyasal bilgiler fakültesi maliye bölümü mezunu. Bir diğeri kamu yönetiminden mezun olmuş. Bir diğer üye siyasal bilgiler işletme bölümünden mezun olmuş. Bir diğer yönetim kurulu üyesi ise butik işleten bir hanımefendi. Toplamda 7 kişilik yönetim kurulunda yalnızca bir kişi denizcilikle ilgili bölümden mezun olmuş.”

MODACI, ESKİ VEKİLLER, CUMHURBAŞKANLIĞI ÇALIŞANLARI…

Özelleştirilen 11 limanın yönetim kurulu üyeliklerine atanan isimleri açıklayan Sertel, şöyle devam etti:

"Herhalde denizi sadece denize girmek olarak biliyorlar. Park Denizcilik ve Hopa Liman İşletmeleri yönetimine 26. Dönem AK Parti Milletvekili Necip Kalkan, Giresunport Liman İşletmeciliği yönetimine Hazine ve Maliye Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Vekili Ali Mercan Aydın, Si Port Sinop Liman İşletmesi yönetimine iş adamı AK P

YILDA 100 BİN LİRA ALIYORLAR

Özelleştirilen limanların yönetimine atanan isimlerin yılda 100 bin lira aldıklarını açıklayan Atila Sertel, “Her biri 100’er bin lirayı ceplerine koyuyorlar, yol ve harcırah ücreti alıyorlar. Çok güzel bir yaşam sürüyorlar. Doğrusu her işin ehline ve liyakat esasına göre verilmesi gerekirken, denizcilikle hiçbir ilgisi olmayanların Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ni temsilen bu görevlere getirilmesini kamuoyunun takdirine ve onların vicdanına bırakıyorum” dedi.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI İLAHİYAT FAKÜLTESİ MEZUNU

CHP'li Sertel'in aktardığına göre Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Soran İlahiyat Fakültesi mezunu. Tarihçi ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Uğur Ünal, maliyeci Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Arabacı, kamu yönetimi mezunu Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Yener, işletme bölümü mezunu Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkan Vekili Akif Akşam ile açıköğretim sağlık kurumları işletmeciliği mezunu, butik işletmecisi Nüket Özer ise yönetim kurulu üyesi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.