Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk bayrağının üstüne isim yazıp türbeye astılar

Türk bayrağının üstüne isim yazıp türbeye astılar

Bursa'da Abdulvahap Sancaktar Türbesi'ni ziyaret edenlerin bir kısmı para, mutluluk, huzur gibi isteklerini Türk bayrakları üzerine yazıp türbeye astı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar Türk bayrakları üzerine yazı yazılmasının saygısızlık olduğunu, yetkililerin buna müsaade etmemesini istedi.

  • Ege Postası
  • 27.11.2022 - 10:26

Bursa’nın İznik ilçesinde, halk arasında ‘Bayraklı Dede’ olarak bilinen Abdulvahap Sancaktar Türbesi’ne ziyarete gelenler, türbeye Türk Bayrağı asıyor.

Türk Bayrakları üzerine yazılan istek ve dilekler ise pes dedirtiyor. Ziyaretçilerin kimileri ‘Ölümsüzlük’ dilerken, kimileri de çocuklarının ‘doktor’ ve ‘polis’ olmasını istiyor.

Bazı vatandaşlar ise türbeye asılan Türk Bayrakları üzerine yazı yazılmasının saygısızlık olduğunu, yetkililerin buna müsaade etmemesini istiyor.

İZNİK ABDULVAHAP SANCAKTARİ TÜRBESİ 

Abdulvahap Gazi, Emeviler döneminde yaşamış ve İslam kuvvetleriyle Anadolu seferine katılmış ünlü bir askerdir. Doğum tarihi belli değildir. XIII. Y.Y.da yaşadığı sanılan Abdulvahap dede veya Abdulvahap Sancaktari, 717 – 740 yıllarında Anadolu’ya gelen İslâm ordularının İznik’i fethi sırasında Sancaktar olan Abdulvahap Sancaktari fetih sırasında şehit düşmüştür. Türkler, İznik alınınca bu şehit sancaktar için şehrin doğusunda, İznik’e ve göle egemen tepe üzerinde bir mezar yapılmıştır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.