Dolar 32,5291
%-0.05
Euro 34,8039
%-0.18
Altın 2.434,360
%0.17
Bist-100 9.721,00
%0.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tunç Soyer: Çocuk gelin yoktur, çocuk istismarı vardır

Tunç Soyer: Çocuk gelin yoktur, çocuk istismarı vardır

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken bir tarikat üyesi ile ‘imam nikahıyla evlendirmesine’ sosyal medya hesabında tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 07.12.2022 - 23:16

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken ‘imam nikahıyla evlendirmesine’, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Soyer, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Çocuk gelin yoktur, çocuk istismarı vardır. 6 yaşındaki bir kız çocuğunu evlendiren de evlenen de, tüm bunlara göz yuman da suçludur. Çocuğa gelinlik giydiren karanlık zihniyete ve bu istismarı engellemeyenlere yazıklar olsun!"

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: "6 yaşındaki bir kız çocuğunun evlendirilmesini görmezden gelen vicdansız, ahlaksız zihniyetin karşısındayız. #cocukistismarı konusunda kafasını çeviren herkesi şiddetle kınıyorum."

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu: "6 yaşında bir kız çocuğunun evlendirilmesi ahlaksızlığı, vicdansızlığı ve buna sessiz kalınması asla kabul edilemez! Çocuk istismarını yapanları ve görmezden gelenleri şiddetle kınıyorum."

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal: "6 yaşında bir kız çocuğunun evlendirilmesine göz yuman ahlaksız, vicdansız zihniyeti kınıyorum. #Çocukistismarı’na sessiz kalmak, bu suça ortak olmaktır!"

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda: "6 yaşındaki bir çocuğun evlendirilmesi apaçık #Çocukİstismarı’dır. Göz yuman, çanak tutan bu suçun ortağıdır. Tek temennim suçluların adalet önünde hesap verdiğini, ceza aldığını tüm milletimizin görmesidir."

BAKANLIK MÜDAHİL OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken ‘imam nikahıyla evlendirmesine’ ilişkin, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ iddiasıyla açılan davaya müdahil olduğunu duyurdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.