Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜGVA yeni döneme hazır! İzmir İl Temsilcisi Öndeş’ten çağrı

TÜGVA yeni döneme hazır! İzmir İl Temsilcisi Öndeş’ten çağrı

Türkiye Gençlik Vakfı İzmir İl Temsilciliği yeni döneme hazır. TÜGVA İl Temsilcisi Mesut Öndeş, gençlere ve ailelere seslenirken, vakıflarında kimsenin kuşku duymaması gerektiğini belirtti. Herkesin randevusuz gelip 7/24 merkezlerini ziyaret edip inceleyebileceklerini kaydetti. Öte yandan Bornova’da bulunan 3 Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu ile yeni döneme hazır olduklarını ifade eden Öndeş, başvuruları beklediklerini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 16.09.2021 - 14:50

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İzmir İl Temsilciliği Bornova’da bulunan 3 Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu ile hizmet veriyor. Yurdun imkanları ise sabah-öğle-akşam yemeği, 2’şer kişilik odalarda konaklama fırsatı, çalışma masaları, sınırsız internet ve 24 saat sıcak su. Ayrıca Covid-19 tedbirlerinin alındığı tam teşekküllü yurtlar başvurulara hazır. Başvurular tugva.org sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Öte yandan İzmir’de 30 ilçede gençlik merkezlerinde 760 görevliyle hizmet veren yeni nesil gençlik vakfı TÜGVA kurslarında gençlere tamamen ücretsiz eğitimler veriliyor. Kursların Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezlerine entegreli bir şekilde yapıldığı aktarıldı.

Gençlik merkezlerinde icathane, robotik yazılım kodlama ile olimpiyatlara hazıklık ve bunların yanı sıra kıraathane, kitapevleri ve kütüphanelerden yararlanılabiliyor. Kurslar her yaşa hitaben düzenlenirken, sosyal, kültürel-fiziksel-ruhsal manevi değerler üzerine de eğitimler veriliyor. Ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim-öğretim dönemi süresince Türkçe-Matematik- Fizk, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya dersleri ile- İngilizce-Almanca-Arapça-Osmanlıca dil eğitimleri 12’şer kişilik sınıflarda ücretsiz olarak yüz yüze verileceği ve istisnasız herkesin başvurup faydalanabileceği belirtildi.

İzmir halkı ve gençleri davet eden TÜGVA İzmir İl Temsilcisi Mesut Öndeş, “Yurtlarımıza ve gençlik merkezlerimizdeki faaliyetlerimiz istisnasız tüm gençler ve ebeveynleri dahil olmak üzere katılabiliyor. İsteyen herkes 7/24 davetsiz, randevusuz gelip tüm hizmet alanlarını gezebilme, inceleyebilme imkanına sahip.” dedi.

Sportif faaliyetlerle ilgili bilgi veren Öndeş, kulüplerle yapılan protokolle futbol-basketbol-voleybol-satranç-tekvando gibi kurslar gerçekleştirileceğini ve tüm yapılacak bu eğitimler için TÜGVA’nın İzmir sayfasından ve sosyal medya hesaplarından duyuruların takip edilebileceğini ve duyurulara ilişkin bilgi alınabileceğini belirtti.

Destek ve eğitim verdikleri gençlerden 7’sinin Teknofest’te finallerde yarışacağından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirten Öndeş, merkezlerinde siyasetten uzak, kapalı kapılar ardında değil herkese açık, şeffaf olarak eğitimler verileceğini vurguladı. Öndeş Son bir yılda 22 bin gence eğitim verdiklerini ve kimsenin vakıflarından ve merkezlerinden kuşku duymaması gerektiğinin altını çizdi. 

Öte yandan Öndeş, hizmet veren TÜGVA binalarında çay, kahve ve sulardan ücret alınmadığını, gençlik merkezlerinin şahıs veya kişilere değil tamamen gençlere ve halka ait olduğunu belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.