Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TTB Başkanı Fincancı'nın tutuklanması talep edildi!

TTB Başkanı Fincancı'nın tutuklanması talep edildi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Fincancı tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Öte yandan polis, Fincancı’ya destek olmak için adliyeye gelenlere müdahale etti. Polisin adliye önünden uzaklaştırdığı KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “Hukuku, yasaları uygulamayı öğreneceksiniz. Sizin bu yaptığınız yasalara aykırı” diyerek tepki gösterdi. KESK, polisin 5 kişiyi gözaltına aldığını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 27.10.2022 - 08:55

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi operasyonlarda kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiasının ardından İstanbul Kadıköy'deki evinde dün gözaltına alındıktan sonra Ankara'ya getirilen Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

SORUŞTURMA SAVCISINA İFADE VERECEK

Hastaneden alınan sağlık raporunun ardından adliyeye sevk edilen Fincancı'nın soruşturmayı yürüten savcıya ifade vermesi bekleniyor.

Fincancı, 20 Ekim'de PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi gereğince "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alınmıştı.

TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

Fincancı tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

FİNCANCI'YA DESTEK İÇİN ADLİYEYE GELENLERE POLİS MÜDAHALE ETTİ, 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Fincancı’ya destek vermek için adliyeye gelen emek ve meslek örgütü temsilcileri ve üyelerine polis müdahale etti. Polis, müdahaleyi görüntülemek isteyen gazetecilerin T.C. kimlik kartlarını topladı. Gazetecilere de müdahale eden polis, bazı gazetecilerin aldığı görüntüleri sildirdi.

“SİZİN BU YAPTIĞINIZ YASALARA AYKIRI”

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, kendisini adliye önünden uzaklaştıren polislere, “Hukuku, yasaları uygulamayı öğreneceksiniz. Hepsini öğreneceksiniz. Hukuk, yasalar uygulanacak. Sizin bu yaptığınız yasalara aykırı” diyerek tepki gösterdi. Bu sırada polis, kitleye “Lütfen polise mukavemet etmeyiniz” anonsu yaptı.

Polisin kaldırımdan yürümesi için uyarıda bulunduğu Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Emin Koramaz da “Ben kaldırımdayım zaten” dedi. Şükran Kablan Yeşil de “Yolu trafiğe kapatan da sizsiniz, her bir hukuksuzluğu yapan da sizsiniz. Yolun ortasına sen sürükledin beni” diye konuştu.

“ADLİYE KARAKOL BİNASI DEĞİLDİR, HUKUK AYAKLAR ALTINA ALINAMAZ”

KESK, adliye önünde yaşananların ardından, “MYK üyemiz Döne Gevher Koyun, SES MYK üyemiz Gönül Adıbelli, önceki dönem TTB MYK üyesi Selma Güngör, TTB Tıp Öğrencileri Kolu’ndan Helin Çakır ve Şirvan Çeliker gözaltına alınmıştır. Adliye karakol binası değildir, hukuk ayaklar altına alınamaz. Derhal serbest bırakılmalıdırlar” açıklamasını yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.