Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TRT toplantısında yönetim kurulu tartışması

TRT toplantısında yönetim kurulu tartışması

Meclis KİT Komisyonu’nda TRT’nin denetim raporu görüşürken TRT Yönetim Kurulu üyeleri ‘’Hastayız’’ diyerek Meclis’e gelmedi, tartışma çıktı. TRT’nin bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü KİT Komisyonu toplantısında, yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyelerinden bazılarının toplantıya katılmaması nedeniyle tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın ardından toplantıya ara verilerek TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak’ın gelmesi beklendi.

  • Ege Postası
  • 27.05.2022 - 11:04

KİT Komisyonu toplantısına TRT yönetim kurulu üyelerinden Hilal Kaplan, Meryem Atlas Çetin, Atakan Yılmaz, Oğuzhan Göksu hastalık mazereti bildirerek katılmadı. CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü Atila Sertel, toplantıya sadece 3 üyenin gelmesini eleştirerek, “Şu anda Yönetim kurulundan 3 kişi var. TRT, kendi kurumunda bile toplantıyı 5 kişi olmadan yapamaz. Nerede bu Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri?'' dedi. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, “Yönetim Kurulu Başkanımız yolda, 5 dakikaya geliyor” deyince toplantıya ara verildi.

4 KİŞİ DE AYNI GÜN HASTALANMIŞ

Daha sonra Sertel, kendisine ulaşan ‘mazeret dilekçelerini' açıkladı. Sertel, “TRT Yönetim Kurulu üyelerinden Meryem Atlas Çetin aniden hastalanmış ve rapor almış. Hilal Kaplan da aynı gün hastalanmış, o da rapor almış. Atakan Yılmaz ‘Sağlık nedenlerimden dolayı' katılamadığını bildirmiş, o da hasta ve istirahat almış. Hasan Öymez, Genel Müdür Yardımcısı, o da ‘Ani gelişen bir rahatsızlığım nedeniyle katılamıyorum' diyor. 4 kişi de aynı gün hastalanıyor'' diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen “Mevsimsel” diye yorum yaparken CHP'li Sertel, Yönetim Kurulu üyesi Oğuzhan Bilgin'in de konuşmacı olarak katılacağı program nedeniyle Meclis'e gelemediğini belirterek, “Kendisine teşekkür ediyorum, hiç olmazsa o aniden hastalanmamış. Yönetim kurulu toplantıları üç ayda bir oluyor ve bu arkadaşlar da 2021 yılı için baktığımızda toplantı başına değil, ayda 9 bin lira alıyorlar ve toplamda üç ayda bir toplanıyorlar, 2021 yılı itibarıyla 27 bin lirayı ceplerine koyuyorlar ama böyle önemli bir toplantıya gelince, hepsi birden hastalanıp rapor alıyor” dedi.

YÖNETİM KURULU SİYASET YAPIYOR

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT yönetim kurulu üyeleri Veysel Kurt ve Oğuzhan Bilgin’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi tweet atmalarını da eleştirerek şunları söyledi:

“Burada Veysel Kurt diye bir arkadaşımız var asıl siyaseti TRT yapıyor yani TRT’nin Yönetim Kurulu üyesi yapıyor. Bu arkadaş şöyle bir ‘tweet’ atmış doğru mu kendisine sorayım: ‘Kılıçdaroğlu’nun eylemini tek bir CHP milletvekilinin ya da Genel Merkezin ciddiye alıp katılmaması tuhaf değil mi, partisinin ciddiye almadığı bir Genel Başkanı kim neden ciddiye alsın?’ Dün yine bir tweet atmış ‘Kılıçdaroğlu’nun ne söylediğini umursayan kaç kişiyiz?’ diye. Yine bir TRT’nin Yönetim Kurulu üyesi Oğuzhan Bilgin, Ekrem İmamoğlu için yazmış ‘Siyasi kariyerimi bir haftada nasıl bitirdim mayısta NETFLIX’te.’ demiş. Şimdi, siyaseti bizim yapmamız gerekiyor yani biz milletvekiliyiz, halk bize siyaset yapın diye oy vermiş. Bu arkadaşları da atamışlar yani bir güç atamış ama bu arkadaşlar siyaset yapıyor ne hikmetse.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.