Dolar 32,5719
%0.26
Euro 34,9905
%0.05
Altın 2.459,320
%0.95
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Trendyol kuryeleri kontak kapatmıştı: Zam krizi çözüldü

Trendyol kuryeleri kontak kapatmıştı: Zam krizi çözüldü

İnternet pazarlama ağı Trendyol Express'e bağlı araçlı kuryelerin ücret zammını kontak kapatarak protesto etmesinin ardından Trendyol Genel Müdürlüğü geri adım attı. Buna göre, daha önce yüzde 11 olarak belirlenen ücret zammının yüzde 38,8'e yükseltildiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 26.01.2022 - 14:21

EGEPOSTASI - Trendyol Express şubelerinde dağıtım yapan araçlı kuryeler, Mart 2022'de uygulanmaya başlanacak olan ücret zammının yüzde 11 olarak açıklanmasının ardından İzmir dahil Türkiye'nin çeşitli yerlerinde zam oranını protesto ederek kontak kapatmıştı.

2 gündür kontak kapatma eyleminde bulunan araçlı kuryelere Trendyol Genel Müdürlüğü’nden müjdeli haber geldi.

Edinilen bilgilere göre, taraflar arasında videokonferans yöntemiyle yapılan görüşmelerin ardından Trendyol Express CEO'su Ömür Batu Şengül, kuryeler için 10 bin TL + KDV olarak belirlenen ücretlerin 12 bin 500 TL + KDV’ye yükseltildiğini duyurdu. Yeni tarifeye göre ücretlerde yüzde 38,8'lik bir zam yapıldı.

Yüzde 11'lik zamma araç giderleri ile temel ihtiyaçların karşılanamayacağı gerekçesiyle tepki gösteren kuryelerin yeni zammı sevinçle karşıladığı öğrenildi.

"HAK EDİŞLERİN AYLIK EN AZ 12 BİN 500 TL+KDV OLMASI GARANTİ ALTINA ALINMIŞTIR" 

Öte yandan Trendyol da konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Öncelikle şunu ifade etmek isteriz ki, mevcut iş modelimiz doğrultusunda, taşıyıcı iş ortaklarımıza taşıdıkları paket başına ödeme yapılmakta; 'iş ortağı destek paketleriyle' de aylık hak edişlerinin belli bir seviyenin üzerinde kalması sağlanmaktadır.

2022 yılı içerisinde, bir taşıyıcı iş ortağının faaliyet gösterdiği süreye bağlı olarak taşıdığı paket sayısına göre toplam hak edişinin aylık en az 12 bin 500 TL + KDV olması, iş ortaklarımızın da beklentilerini karşılar şekilde, garanti altına alınmıştır.

Mevcut iddialarda ise, sadece 'iş ortağı destek paketleri'nde geçerli olan hizmet bedeli artış oranı ön plana çıkarılmıştır. Tek başına bu oran üzerinden değerlendirme yapmak eksik ve yanıltıcı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Trendyol tüm iş ortaklarının memnuniyetini her şeyin önüne koyan bir şirkettir. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.