Dolar 32,3106
%0.19
Euro 35,1105
%-0.03
Altın 2.303,090
%1.12
Bist-100 9,06
%2.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TOKİ'nin sitesi çöktü

TOKİ'nin sitesi çöktü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Erdoğan'ın açıklamalarından sonra TOKİ sitesi çöktü.

  • Ege Postası
  • 13.09.2022 - 15:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde sosyal konut projesinin tanıtım töreninde konuştu. Erdoğan'ın konuşmaları sonrası TOKİ'ye başvurmak isteyenler TOKİ sitesine yönelmeye başladı. 

Başvurular yarın başlayacak olmasına rağmen  birçok kişi TOKİ sitesine girmeye başladı. Yaşanan yoğunluktan dolayı e-devlet üzerinden ulaşılan TOKİ sitesine erişim sağlanamıyor. 

ERDOĞAN, YENİ SOSYAL KONUT PROJESİNİ AÇIKLADI: “HEDEFİMİZ, BEŞ YILLIK SÜREÇTE 500 BİN SOSYAL KONUT, 250 BİN KONUT AMAÇLI ARSA, 50 BİN İŞ YERİ YAPARAK MİLLETİMİZİN İSTİFADESİNE SUNMAKTIR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve “Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi” olarak adlandırdıkları projenin tanıtım töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 20 yılda TOKİ vasıtasıyla yüzde 90’ı sosyal konut olmak üzere 1 milyon 170 bin konut inşa ettiklerini belirtti. Bugün törenle birlikte Türkiye’nin her yerinde yüz binlerce yeni sosyal konut ve iş yerinin inşa sürecini başlattıklarını söyleyen Erdoğan, “Başvuruları yarın itibarıyla başlayacak ve ekim ayı sonuna kadar sürecek bu projelerin ilk temelini de yıl başında atıyoruz. Amacımız, ilk etap konutlarını azami iki yıl içinde bitirip hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmektir” diye konuştu. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“HEDEFİMİZ, BEŞ YILLIK SÜREÇTE 500 BİN SOSYAL KONUT, 250 BİN KONUT AMAÇLI ARSA, 50 BİN İŞ YERİ YAPARAK MİLLETİMİZİN İSTİFADESİNE SUNMAKTIR”

“Projelerimizi, mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini gözetecek, yeşili hâkim kılacak bir anlayışla hayata geçiriyoruz. Her şeyden önce bu gerçeğin altını özellikle çizmek istiyorum; bu kampanya, sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade etmektedir. Cumhuriyet’imizin 100. yılına böyle küresel ve tarihi önemde bir kampanyayla girmekten gurur duyuyoruz. Hedefimiz, 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde, 2023-2028 arasını kapsayan beş yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yaparak milletimizin istifadesine sunmaktır. Böylece, 2003 başından itibaren ürettiğimiz sosyal konut sayısını 2 milyona, diğer projelerle birlikte bunların içerisinde oturan vatandaş sayımızı da 10 milyonun üzerine çıkarmış olacağız. Projemizin ve bu kapsamda yapılacak konutlar ile iş yerlerinin ismini de ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ olarak belirledik.”

İlk etap konutlardan 50 binini İstanbul’da, 18 binini Ankara’da, 12 bin 500’ünü İzmir’de, 10 binini Gaziantep’te, 8 bin 650’sini Bursa’da, 7 bin 500’ünü Konya’da ve 4 bin 500’ünü Kayseri’de inşa edeceklerini kaydeden Erdoğan, diğer illerde de nüfuslarına göre değişen sayılarda konut inşası gerçekleştireceklerini dile getirdi. Erdoğan, bu konut projesinde çeşitli kesimlere pozitif ayrımcılık yaparak kontenjanlar belirlediklerini açıkladı.

“TOPLAM 850 BİN LİRA FİYATA SAHİP 3 ARTI 1 KONUTLARIN ÖDEMESİ 3 BİN 187 LİRADAN BAŞLAYAN TAKSİTLERLE 240 AY VADEYLE YAPILABİLECEKTİR”

Erdoğan “Konutlarımızın, maliyet fiyatı üzerinden yüzde 40 indirim yaparak belirlediğimiz fiyatları da şu şekilde olacaktır: Vatandaşlarımız, toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2 artı 1 konutlarımıza, aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabilecektir. Aynı şekilde, toplam 850 bin lira fiyata sahip 3 artı 1 konutların ödemesi, 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecektir. Bu kampanyamıza, İstanbul’da hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan her vatandaşımız başvurabilecektir. Belirlenen toplam bedelin yüzde 10’u peşin alınacak, taksit ödemeleri ise sözleşmenin imzalanmasıyla başlayacaktır. Kamunun ciddi kaynak ayırarak önemli fedakarlıklarda bulunarak yürüttüğü bu projeleri ticari kazanç kaynağı haline getirmek isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Erdoğan, bu kampanyayla birlikte ilk defa vatandaşlara, altyapıları ve imarı hazırlanmış ev yapmaya hazır arsa alternatifi de sunduklarını belirterek, “Böylece, düşük gelir grubuna mensup vatandaşlarımıza şehirlerin çeperlerinde kendi evlerini yapma imkanı sağlıyoruz. İlk etapta yedi ayrı bölgede belirlediğimiz bu arsalar, piyasa fiyatlarının çok altında bir bedelle ve faizsiz bir şekilde vatandaşlarımıza satılacaktır. Arsayı alan vatandaşımız burada, belirlenen projeye uygun şekilde ve belirlenen süre içinde kendi evini yapabilecektir” diye konuştu.

“10 BİN YENİ İŞ YERİNİ DAHA KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİCİLERİMİZİN HİZMETİNE SUNUYORUZ”

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Halihazırda 12 ilimizde 3 bin 930’u tamamlanmış, toplamda 10 bini aşan sanayi tipi iş yeri projemiz bulunuyor. Kampanyanın ilk etabı kapsamında, 10 bin yeni iş yerini daha küçük ve orta ölçekli sanayicilerimizin hizmetine sunuyoruz. İnşa edeceğimiz iş yerlerinin ülkemizin yatırımına, üretimine, sanayisine, istihdamına hatırı sayılır bir katkı sağlayacağından şüphemiz yoktur. Onlarca farklı sektöre yayılan tamir ve imalat kollarında yoğunlaşan küçük işletmelere hitap eden sanayi tipi iş yerlerimiz 100 bine yakın ek istihdam sağlayacaktır. Bu iş yerlerini, 350 bin liradan başlayan fiyatlar ve 2 bin 633 liradan başlayan taksitlerle 120 ay vadeyle emekçi kardeşlerimize, genç girişimcilerimize sunacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.