Dolar 32,5324
%0.14
Euro 34,9309
%-0.12
Altın 2.440,160
%0.16
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Terör saldırısının düzenlediği noktaya karanfil bırakıldı

Terör saldırısının düzenlediği noktaya karanfil bırakıldı

İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısının düzenlediği noktaya, patlamada hayatını kaybeden vatandaşlar için sabah saatlerinde platform kuruldu; vatandaşlar kurulan platforma karanfil bıraktı.

  • Ege Postası
  • 14.11.2022 - 13:02

İstanbul İstiklal Caddesi’nde dün saat 16.20 sularında bombalı bir terör saldırısı düzenlendi. Terör saldırısında altı kişi hayatını kaybetti, 81 kişi de yaralandı. Yaralanan 55 kişi, tedavi gördükleri hastaneden taburcu edildi. 26 yaralının tedavisi devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün saat 11.14’te, “Yoğun bakımdaki iki hastamızın durumu maalesef ciddiyetini koruyor” açıklamasını yaptı.

Terör saldırısının ardından yaya trafiğine kapatılan İstiklal Caddesi, bugün sabah erken saatlerde yeniden açıldı. Caddeye girişlerin polis denetiminde yapıldığı görüldü.

Patlamanın meydana geldiği noktaya platform kuruldu. Vatandaşlar, hayatını kaybedenlerin anısına, kurulan platforma karanfil bıraktı.

"İSTİKLALİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Platforma karanfil bırakan Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi ve şunları söyledi:

“Geçmiş olsun başımız sağ olsun millet olarak. Dün Beyoğlu'nda İstiklal Cadde’mizde, İstiklal mücadelemizin, milli mücadelemizin ismini taşıyan caddemizde hain bir bombalı saldırı gerçekleştirildi. Öncelikle saldırıyı lanetliyoruz. Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, yaralılarımız var şu anda hastanede, acil şifalar diliyorum, geride kalanlara sabırlar, güç ve metanet diliyorum.

Bu saldırı istiklalimize yapılan bir saldırıdır, birliğimize yapılan bir saldırıdır. İstiklâlimiz bizim geleceğimiz, istikbalimiz. Onun için bugün itibariyle İstiklal Caddesi her zamankinden daha kalabalık. Bu şu demek; millet istiklaline sahip çıkıyor ve ben de sabahın bu saatlerinde bütün milletimizi, bütün İstanbulluları, Beyoğluları istiklalimize sahip çıkmaya, milli mücadelenin, Gazi Paşa'nın buraya ismini verdiği bu caddeye sahip çıkmaya davet ediyorum.

Beyoğlu Belediyesi olarak dünden itibaren, patlama anından itibaren yapılabilecek olanlar, bugün itibariyle esnafımızla birlikte nasıl bir dayanışma içerisinde olacağımızı, önce geçmiş olsun dileklerimizi dün akşam ilettik. Bugün itibariyle sayın bakanlarımızla birazdan devam edecek. Esnafımızla tam bir dayanışma zamanı ve dayanışma ile birlikte bu acılar sarılacak daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz kimse bu milletten diz çökmesini beklemesin. Bu saldırılar bizi yıldıramayacak. İstiklalimize sonuna kadar sahip çıkacağız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.