Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartışmalı Atatürk heykeli için belediyeden açıklama geldi

Tartışmalı Atatürk heykeli için belediyeden açıklama geldi

Urla’daki Atatürk heykeli görenleri şaşkına çevirdi. Atatürk üzerinden prim yapıldığına dair eleştiriler belediyelere yöneltilirken, İzmir'in Urla ilçesinde bu tanıma uygun bir heykel yükseldi. Zeytinli Köşk'te sergilenen heykel, gökkuşağı renkli yapısıyla tepki çekti. Binlerce kişi tarafından eleştiri oklarının hedefi olan belediyeden sonunda açıklama geldi. Belediyeden beklenen açıklama geldi

  • Ege Postası
  • 08.12.2019 - 20:50

Urla'daki Zeytinli Köşk'te bulunan Atatürk heykeli görenleri şaşkına çevirdi.  Urla Belediyesi'nin imzasını taşıdığı iddia edilen heykelin gökkuşağı yapısı tartışmalara neden oldu. Urla'daki Zeytinli Köşk'te sergilenen heykel, Sosyal medyada da gündem olan heykel için birçok olumsuz ve belediyeyi suçlayan yorum yapıldı. Heykelin Atatürk'e benzemediği ve yanlış çağrışımlar yaptığı belirtilen eleştirilerde  'Atatürk'ü Koruma Kanunu' derhal işletilmeli yorumları da yapıldı. 



HEYKE ÖZEL İŞLETMENİN ÇIKTI

Olayın duyulmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, heykelin özel bir işletmenin bahçesinde bulunduğu belirterek, “Özel bir işletme tarafından yapılan heykelin belediyemiz tarafından yapıldığı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Heykelin belediyemiz ile herhangi bir ilişiği bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Başkan Oğuz'un açıklaması şöyle:

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.