Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarhan Erdem hayatını kaybetti

Tarhan Erdem hayatını kaybetti

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve CHP eski genel sekreteri Tarhan Erdem, Muğla’nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında yaşamını yitirdi. Tarhan Erdem'in cumartesi günü İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanacağı duyuruldu.

  • Ege Postası
  • 08.06.2022 - 21:49

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı, CHP eski genel sekreteri ve Konda Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin kurucusu Tarhan Erdem, Bodrum’da yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle tedavi gördüğü özel hastanede yaşamını yitirdi. Erdem’in iki hafta önce hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

CHP’den 16. dönem İstanbul milletvekili olarak TBMM’de görev yapan, 1977 yılında kısa bir süre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevinde de bulunan, ayrıca 1999-2000 yıllarında CHP Genel Sekreterliği görevi yapan Tarhan Erdem'in cenazesinin cumartesi günü İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanacağı duyuruldu.

Tarhan Erdem'in cenaze töreni ile ilgili duyuruyu, kurucusu olduğu Konda Araştırma ve Danışmanlık Şirketi yaptı. Konda'nın resmi Twitter hesabından yapılan duyuruya göre, Tarhan Erdem'in cenaze töreni 11 Haziran Cumartesi günü Beşiktaş ilçesindeki Bebek Camisi’nde yapılacak. Erdem, öğle namazını takiben kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ÇİÇEK YA DA ÇELENK GÖNDERİLMEMESİ İSTENDİ

Duyuruda, "Cenaze merasimine çiçek ya da çelenk gönderilmemesi, uygun gördüğünüz bir sivil toplum örgütüne bağış yapılması rica olunur" denildi.

TARHAN ERDEM KİMDİR?

1933 yılında Bartın, Kurucaşile’de doğdu. 1959 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi'nden mezun olan Tarhan Erdem 1959-1995 yılları arasında Türkiye Şeker Fabrikaları, Millî Savunma Bakanlığı Altyapı Tesisleri, Şişecam topluluğuna bağlı Cam Elyaf Sanayi A.Ş., Doğan Holding gibi farklı kurum ve kuruluşlarda proje ve kontrol mühendisliği, genel müdürlük ve genel koordinatörlük gibi görevlerde bulundu. Erdem, 1987 yılında KONDA Araştırma ve Danışmanlık şirketini kurdu.

Milliyet ve Radikal gazetelerinde köse yazıları yazan Erdem, 1953 yılında CHP'ye kaydoldu. Belde yöneticiliğinden genel sekreterliğine kadar hemen hemen bütün kademelerde çalıştı.

Erdem, 1977 yılında İstanbul milletvekili seçildi. Bülent Ecevit’in 1977 yılında kurduğu hükümette Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev aldı.

Eski ANAP İzmir Milletvekili ve eski TBMM Başkanı İsmet Kaya Erdem'in de kardeşi olan Tarhan Erdem, evli ve 2 çocuk babasıydı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TARHAN ERDEM İÇİN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tarhan Erdem’in vefatı nedeniyle sosyal medya hesabında bugün bir taziye mesajı yayınladı.

Kılıçdaroğlu’nun mesajı şöyle:

“Eski bakanlarımızdan ve partimizin önceki dönem genel sekreterlerinden, mücadelemize önemli katkılar sunmuş değerli siyasetçi, araştırmacı ve yazar Tarhan Erdem’in vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Tarhan Erdem’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.”

BABACAN: BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ İLE ÖĞRENDİM

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise "Yazılarıyla, araştırmalarıyla, analizleriyle her zaman fikirlerinden istifade ettiğim eski bakanlarımızdan Tarhan Erdem’in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Erdem’e Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun." mesajını paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.