Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taksim'e yürümek isteyen gruba gözaltı!

Taksim'e yürümek isteyen gruba gözaltı!

Tam kapanma dönemine denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'de polis tarafından özel güvenlik önlemleri alındı. Önlemlere rağmen Taksim Meydanı'na yürümek isteyen eylemcilere polis tarafından müdahale edildi. Mecidiyeköy ve Tarlabaşı'nda gözaltılar oldu.

  • Ege Postası
  • 01.05.2021 - 10:18

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, geçen sene olduğu gibi bu yıl da pandeminin gölgesinde yaşanıyor.

1 Mayıs kutlamalarında 60 gözaltı
Galeri: 1 Mayıs kutlamalarında 60 gözaltı
Salgın önlemleri gerekçe gösterilerek alanlarda 1 Mayıs kutlamaları yasaklansa da sokağa çıkarak 1 Mayıs'ı kutlayanlar ise gözaltına alınıyor.

İstanbul'da 2013'den beri Taksim Meydanı'nda İşçi Bayramı'nın kutlanması Valilik tarafından her yıl yasaklanıyor. Yasağa rağmen Taksim'e çıkmak isteyenler her yıl olduğu gibi bu yılda oldu. 


 
İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü, Taksim Tarlabaşı'nda "1 Mayıs alanı Taksim'dir" pankartı açarak yürüyüş düzenledi. İTK ve Emeğin Gücü üyeleri polis tarafından gözaltına alındı.

Taksim’e doğru "Kampüsten sokağa, biz kazanacağız" pankartıyla Taksim'e doğru yürüyüşe geçen üniversiteliler Osmanbey'de polis saldırısıyla karşılaştı. Çok sayıda üniversiteli gözaltına alındı.

Taksim'e yürüyen üniversitelilere polis müdahalesiTaksim'e yürüyen üniversitelilere polis müdahalesi

Mecidiyeköy'den Taksim'e yürüyen Gençlik Meclisleri üyeleri de polis müdahalesiyle karşılaştı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, saat 09.00 itibarıyla Taksim, Mecidiyeköy ve civarından şu ana kadar yaklaşık 60 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.