Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriye ve Kuzey Irak'a 'Pençe Kılıç' hava harekatı

Suriye ve Kuzey Irak'a "Pençe Kılıç" hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Kuzey Irak'a "Pençe Kılıç" hava harekatı başlattı. Hava harekatının BM Antlaşmasının 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda gerçekleştirildiği bildirildi. İlk gelen bilgilere göre, hava harekatında Kobani, Tel Rıfat, Dirbesiye, Derik ve Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerinin vurulduğu öğrenildi. Harekatta Rusya'nın kontrolündeki Suriye hava sahasının da kullanıldığı belirtildi.

  • Ege Postası
  • 20.11.2022 - 07:57

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye ve Kuzey Irak'a "Pençe Kılıç Hava Harekatı" başlattı. 

Bakanlığın sosyal medya hesabından "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" paylaşımı yapıldı.

Paylaşımda, bir Türk savaş uçağının pistten kalkış anına ilişkin fotoğrafa da yer verildi.

MSB'den yapılan açıklamada, Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın terörü kaynağında yok etmek amacıyla BM Antlaşmasının 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi.

HAREKATIN ADI: PENÇE KILIÇ

Bakanlıktan harekata ilişkin yapılan açıklamada, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde PKK/KCK/YPG'li teröristler tarafından Türkiye'ye saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edildiği belirtilerek, Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın terörü kaynağında yok etmek amacıyla BM Antlaşmasının 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda gerçekleştirildiği bildirildi.

SURİYE HAVA SAHASI DA KULLANILIYOR

Diyarbakır, Malatya'dan kalkan çok sayıda F-16 savaş uçağının belirlenen terör hedeflerini vurduğu belirtildi. Batman’dan havalanan SİHA’ların da operasyona destek verdiği öğrenildi.

Öte yandan harekatta Suriye hava sahasının da kullanıldığı bildirildi. Rusya'nın kontrolündeki Suriye hava sahası, yıllar sonra ilk kez Türk savaş uçaklarına açıldı. 

İlk gelen bilgilere göre, hava harekatında Kobani, Tel Rıfat, Dirbesiye, Derik, Şengal ve Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerinin vurulduğu belirtiliyor.

TERÖR HEDEFLERİ BÖYLE VURULDU

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye ve Irak'ın kuzeyine yönelik harekatın ilk görüntülerini paylaştı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor." denildi.

TSK'nın Suriye ve Kuzey Irak'a başlattığı hava harekatında İlk gelen bilgilere göre, Kobani, Tel Rıfat, Dirbesiye, Derik ve Irak'ın kuzeyindeki Şengal bölgelerindeki terör hedeflerinin vurulduğu belirtiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.