Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Süleyman Soylu, Semra Güzel’in yakalandığı açıkladı

Süleyman Soylu, Semra Güzel’in yakalandığı açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in yakalandığı açıkladı. Soylu, “Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli göçmen kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı operasyonu ile yakalandı” dedi.

  • Ege Postası
  • 03.09.2022 - 00:26

Süleyman Soylu, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda, Semra Güzel’in yakalandığını duyurdu. Soylu’nun paylaşımı şöyle:

“HDPKK’lı Semra Güzel enselendi. Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli göçmen kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı operasyonu ile yakalandı.”

NE OLMUŞTU

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 2017 yılında Adıyaman’da düzenlediği operasyonda öldürülen PKK’lı bir teröristin cep telefonunda, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile PKK kamplarında çekilmiş fotoğrafları bulunmuştu.

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlamıştı. Güzel’in dokunulmazlığı, geçen mart ayında, TBMM Genel Kurulu’nda HDP’nin önerisi ile ayında yapılan açık oylamada, 52 ‘hayır’ oyuna karşı 327 ‘evet’ oyuyla kaldırılmıştı.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN 'SEMRA GÜZEL' AÇIKLAMASI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Semra Güzel’in yakalanmasına ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı. Emniyet’in açıklaması şöyle:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı görevlilerince, PKK/KCK/-PYD/YPG silahlı terör örgütü faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesi ile ilgili yapılan çalışmalarda; silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından iki adet aranma kaydı bulunan Halkların Demokratik Partisi 27. Dönem Diyarbakır Milletvekili S.G. (38) isimli kadın şahıs, M.Ş. isimli kadın şahsa ait sahte nüfus cüzdanı ile ilimiz Edirne istikameti üzerinde bulunan bir dinlenme tesisinde, yine aynı araç içerisinde A.G. (43) ve F.D. (25) isimli şahıslar ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.